Cum stai cu sănătatea în funcţie de înălţime

1 2 jpg jpeg

Iat─â, a┼čadar, la ce boli e┼čti predispus─â sau care sunt afec┼úiunile de care e┼čti ferit─â, ├«n func┼úie de ├«n─âl┼úimea ta!

Cum stai cu s─ân─âtatea ├«n func┼úie de ├«n─âl┼úime - femeile mici de statur─â au ┼čanse mici de a face cancer

Cercet─ât─âtorii sus┼úin c─â persoanele scunde au ┼čanse mai mici de a fi diagnosticate cu cancer.

ÔÇ×Melanomul, cancerul la tiroid─â, la rinichi, la s├ón ┼či la colon sunt puternic asociate cu ├«n─âl┼úimeaÔÇť, spune Geoffrey Kabat, epidemiolog la Colegiul de Medicin─â Albert Einstein din New York City, SUA. Totodat─â, el a descoperit c─â femeile de 1,77 cm au cu 30 p├ón─â la 40% mai multe ┼čanse de a dezvolta aceste tipuri de cancer, dec├ót persoanele de sex feminin cu o ├«n─âl┼úime ce nu dep─â┼če┼čte 1,52 cm.

ÔÇ×Femeile mai ├«nalte tind s─â aib─â organe mai mari ┼či mai multe celule ├«n organism, astfel ┼čansa de a dezvolta muta┼úii care duc la cancer este mai mareÔÇť, sus┼úine Kabat.

Cum stai cu sănătatea în funcţie de înălţime - femeile mici de înălţime sunt ferite de riscul formării cheagurilor de sânge

Dac─â e┼čti mai mic─â de 1,52 cm ┼či ai o greutate normal─â, riscul form─ârii cheagurilor de s├ónge este destul de redus. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea Tromso din Norvegia, ├«n cazul femeilor ├«nalte, s├óngele trebuie pompat pe o distan┼ú─â mai mare, de unde ┼či riscul crescut de cheag.

Totu┼či, femeile ├«nalte, f─âr─â probleme de greutate, sunt ferite de riscul form─ârii cheagurilor.

Cum stai cu sănătatea în funcţie de înălţime - femeile scunde sunt longevive

Una dintre genele legate de longevitate este, de asemenea, responsabil─â pentru statura mic─â, arat─â un studiu al Colegiului de Medicin─â Albert Enstein.

Cum stai cu sănătatea în funcţie de înălţime - femeile înalte au o inimă sănătoasă

Femeile de 1,72 cm au cu 28% mai pu┼úine riscuri de a dezvolta boli cardiovasculare, spre deosebire de cele cu o ├«n─âl┼úime de 1,60 cm, arat─â un studiu britanic recent publicat ├«n ÔÇ×Jurnalul de Medicin─â New EnglandÔÇť.

Cum stai cu s─ân─âtatea ├«n func┼úie de ├«n─âl┼úime - femeile ├«nalte au parte de sarcin─â ┼či na┼čtere u┼čoare

Viitoarele mame, cu o înălţime de 1,67 cm, au între 18-59% mai puţine riscuri de a dezvolta diabet gestaţional decât femeile de 1,60 cm, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din New York, în care s-au monitorizat peste 220.000 de sarcini.

Cum stai cu sănătatea în funcţie de înălţime - femeile înalte au o minte ageră

O femeie de 1,70 cm are cu 50% mai pu┼úine ┼čanse de a se ├«mboln─âvi de demen┼ú─â, spre deosebire de persoanele de 1,55 cm, se arat─â ├«ntr-un studiu preliminar realizat de cercet─âtorii de la Universitatea din Edinburgh.