Cum se calmează durerea hemoroidală?

1 2 jpg jpeg

Potrivit site-ului health.harvard.edu hemoroizii sunt definiţi ca fiind vasele de sânge de la nivelul anusului şi rectului în stare dilatată şi inflamate ce apar în urma exercitării unei presiuni foarte mari mai ales în cazuri precum constipaţie severă, sarcină, obezitate sau statul timp indelungat pe scaun.

Hemoroizii pot fi localizaţi în ultimul segment al rectului, aici fiind mai greu de depistat şi de tratat şi externi în jurul anusului.

Din ce cauză apar?

Din păcate netrataţi corespunzător sau la timp pot avea şi alte efecte asupra corpului tău, precum anemia datorată sângerărilor anale şi astfel te vei confrunta cu alte simptome dintre care menţionăm paloare, slăbiciune, ameţeală, ciclu menstrual neregulat, aritmii cardiace sau dureri în piept.

Cauzele pot fi diverse de la o constipaţie sau o diaree cronică, surplus de kilograme, ridicarea de greutăţi sau chiar şi sexul anal.

Potrivit healthline.com, există şi cazuri în care o dată cu înaintarea în vârstă apare o slăbiciune la nivelul canalului anal sau al sfincterului şi astfel hemoroizii sunt mai mult decât favorizaţi să apară.

În plus, şi excesele pot contribui din plin la această problemă şi aici ne referim bineînţeles la alcool, tutun, cafea, sedentarism sau chiar şi cazuri genetice.

Află care este legătura dintre sulfină şi hemoroizi AICI

Aşa se ameliorează durerile!

La orice semn anormal pe care îl observi este recomandat să mergi la medicul de specialitate.

O soluţie temporară o reprezintă băile de şezut care te pot scăpa de posibilele dureri, iritaţii sau mâncărimi şi totodată contribuie la relaxarea sfincterului anal.

Este indicat ca aceste băi de şezut să fie făcute doar cu apă caldă şi apoi să laşi zona să se usuce în mod natural. Evită orice fel de geluri, spumă, săpun sau plante pentru a nu avea de a face apoi cu reacţii adverse.

Poţi să aplici şi comprese reci pentru un maxim de 7-8 minute şi să menţii un tranzit corespunzător evitând atât constipaţia cât şi episoadele diareice. Apa te va ajuta la hidratare dar şi la menţinerea unui peristaltism corespunzător, de asemenea este indicat să consumi alimente precum curmale sau prune pentru o eliminare mai facilă a scaunului.

Cum să previi apariţia hemoroizilor?

În primul rând trebuie să ai o alimentaţie corectă, să faci mişcare şi să te hidratezi constant. Chiar dacă sună a clişeu, aşa se menţine un corp sănătos.

Alimentele bogate în fibre te vor ajuta să previi constipaţia,astfel că este indicat să consumi cât mai des posibil fructe, legume, cereale integrale.

Un alt aspect destul de important este acela de a avea grijă la ce tip de hârtie igienică foloseşti, cea colorată cu parfum este de evitat.

Nici statul prea mult la toaletă nu te ajută, deoarece creşte presiunea din zona anală şi astfel favorizează apariţia lor.