Cum scapi de durerile de urechi din timpul zborurilor?

1 2 jpg jpeg

R─âcelile agraveaz─â simptomele

Dac─â e┼čti pu┼úin r─âcit, sau te ustur─â ├«n gat, a┼čteapt─â-te ca pe zbor starea ta de s─ân─âtate s─â se ├«nr─âut─â┼úeasc─â. ├Än avion, orice simptom de boal─â ai avea, se simte din ce ├«n ce mai r─âu, pentru c─â presiunea se modific─â pe tot parcursul zborului, iar nivelul de oxigen este mult mai mic dec├ót ├«n mod normal.

A┼ča c─â organismul nostru este supus unui stres suplimentar ┼či are de suferit. Sunt mii de persoane care sufe─â din aceast─â cauz─â, mai ales c─â urechile ┼úi se pot ├«nfunda ┼či c├ónd urci cu telecabina.

Când doare mai tare?

Durerile de urechi se pot resim┼úi mai acut ├«n timpul decol─ârii, dar ┼či la aterizare. Totodat─â, po┼úi r─âm├óne cu dureri ┼či la c├óteva ore dup─â ce ai cobor├ót din avion. Medicii spun c─â ├«n cazul ├«n care suferi de otit─â, s─â evi┼úi c─âl─âtoria cu avionul.

Se poate întâmpla ca să ai mari probleme, de la perforarea timpanului, până la pierderea auzului.

Sfaturi de la speciali┼čti

Cristina Toader, fost însoţitor de bord, coordonator al proiectului Cum Ajungi Stewardesă, ne spune cum să combatem aceste probleme, când zburăm cu avionul.

ÔÇ×Ca s─â previi aceste dureri de urechi, care sunt cauzate de presiunea din avion, e bine s─â iei un antiinflamator (ibuprofen), ├«nainte cu 2 ore de zborÔÇŁ, spune Cristina Toader.

2 jpg jpeg

Dac─â ai uitat sa iei o pastil─â, pe zbor, po┼úi sa ├«ncerci unul din urm─âtoarele trucuri recomandate de speciali┼čti.

  • mestec─â gum─â pe parcursul aterizarii sau po┼úi alege suptul unei bomboane
  • bea ap─â, cu ├«nghi┼úituri mici ┼či dese
  • casc─â ┼či mi┼čc─â-┼úi maxilarul, ca ┼či cum ai musca
  • foloseste pic─âturi nazale
  • sufl─â-┼úi nasul, de c├óteva ori

Totodat─â, nu uita ca atunci c├ónd pleci ├«n vacan┼ú─â cu avionul s─â por┼úi haine lejere, dar s─â ai ┼či un hanorac sau pulover la ├«ndem├ón─â, ├«n caz c─â nu te ├«mpaci cu aerul condi┼úionat.

Mai cite┼čte ┼či:

Mobilul provoacă ţiuit în urechi

Gingko biloba combate ţiuitul în urechi