Cum scăpăm de respiraţia urât mirositoare

1 2 jpg jpeg

De asemenea, halitoza poate apărea şi atunci când persoana în cauză este constipată, din cauza faptului că mâncarea consumată stă mai mult timp în intestine, şi astfel hrana nedigerată duce la fermentaţia bacteriilor.

Pentru a scăpa de mirosul deranjant al cavităţii bucale, iată câteva sfaturi de folos:

- Renunţaţi la consumul exagerat de carne şi consumaţi mai multe fructe şi legume, deoarece sunt bogate în numeroase vitamine, minerale şi antioxidanţi. De asemenea, acestea au rolul de a curăţa cavitatea bucală, menţinând senzaţia de prospeţime pentru o perioadă mai lungă de timp.

- Chiar dacă există numeroase produse care împrospătează respiraţia evitaţi să le folosiţi, întrucât acestea sunt bogate în zahăr. Astfel, sunt hrănite bacteriile din cavitate bucală care duc la apariţia respiraţiei urât mirositoare.

- Mestecaţi pătrunjel proaspăt după fiecare masă sau consumaţi iaurt, deoarece este unul dintre alimentele care luptă împotriva halitozei. Iaurtul creşte bacteriile bune din intestin.

- De asemenea, se recomandă administrarea de tinctură de propolis, în fiecare zi. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antiinfecţioase, propolisul este un bun remediu natural care reduce respiraţia urât mirositoare.

- Beţi multă apă în fiecare zi sau consumaţi suc de lămâie, deoarece ajută la detoxifierea organismului şi, implicit, la combaterea halitozei.

- Este indicat să se renunţe la consumul de alcool şi tutun.