Cum să-ţi îngrijeşti corect colonul

1 2 jpg jpeg

Cea mai mare parte a afecţiunilor apar din cauza reziduurilor ce nu se elimină corespunzător din organismul tău, motiv pentru care ar trebui să acorzi o atenţie sporită bunei funcţionări a colonului. Un stil de viaţă dezorganizat, o alimentaţie nesănătoasă favorizează depunerea toxinelor mai ales la nivelul colonului şi imposibilitatea eliminării lor corecte, astfel că acestea pot intra în fluxul sanguine şi de aici la apariţia diverselor afecţiuni nu este decât un singur pas.

Curăţarea colonului de 2 ori pe an

1 2 jpg jpeg

Pentru curăţarea colonului poţi apela la administrarea de laxative care ajută atât la curăţarea intestinelor cât şi la reglarea florei intestinale, dar şi la clismă, aceasta din urmă fiind recomandată a se efectua de către un specialist. Există şi anumite remedii care pot fi făcute acasă şi îţi pot fi de folos pentru a îmbunătăţi funcţionarea colonului.

Află tot ce trebuie să ştii despre colonoscopie AICI

Remediu nutritiv pentru colon

2 jpg jpeg

Pentru a îmbunătăţi modalitatea de funcţionare a colonului poţi apela la un remediu nutritiv bogat în vitamina A, C, precum şi antioxidanţi. Acest remediu te va ajuta să cureţi pereţii intestinelor, soluţionând în felul acesta numeroase probleme digestive.

Acest remediu are proprietati anti-inflamatorii şi se pregăteşte foarte uşor. Ai nevoie de o lingura de suc de ghimbir, 2 linguri de suc de lămâie, 1/2 linguriţă de sare de mare, 1/2 cană de suc de mere, 1/2 pahar cu apă.

Fierbe apa şi las-o la răcit, apoi adaugă sarea şi amestecă până se dizolvă. Adaugă sucul de mere, de lămâie şi ghimbirul şi bea imediat amestecul obţinut.Acest remediu se consumă de 3 ori pe zi timp de o saptămână. În plus, nu uita să faci mişcare în mod constant şi să te odihneşti corespunzător.