Cum să alungi microbii din casă în sezonul rece

1 2 jpg jpeg

Ficusul, contra substanţele nocive

Ştiai că ficusul nu are doar un rol decorativ, ci este şi un adevărat filtru de aer? Această plantă poate absorbi până la 271 de micrograme de substanţe chimice care poluează orice apartament, în special formaldehidele produse de lemn, hârtie şi fum de ţigară.

Bicarbonatul de sodiu, detergent universal

Bicarbonatul curăţă eficient covoarele. Nu trebuie decât să-l presari pe covor, îl laşi să acţioneze un sfert de oră, după care freci cu o perie înmuiată în apă caldă.

Un vas cu bicarbonat de sodiu poţi pune şi în baie, unde, de multe ori, se întâmplă să nu existe aerisire directă, ceea ce favorizează apariţia mirosului de mucegai.

Elimină sursele toxice

Fumul de ţigară e extrem de nociv, iar cei care sunt fumători sunt nevoiţi să-şi aerisească constant casa, inclusiv pe timp de iarnă, când se folosesc surse alternative de încălzire.

Acest lucru se va reflecta în factura de la căldură întrucât caloriferele vor consuma mai multă energie pentru a readuce camera la temperatura dinainte ca aceasta să fi fost aerisită. O soluţie e aceea ca fumătorii să iasă pe balcon, dacă au neapărată nevoie de o ţigară.

Aeriseşte constant

Sobele şi boilerele pot emite diverse gaze dăunătoare astfel că o casă în care sunt instalate astel de dispozitive trebuie aerisită constant. De asemenea, pentru ca sobele şi boilerele să nu devină o sursă de poluare, este recomandat să te ocupi de întreţinerea lor.

Setează la minim caloriferele sau alte surse alternative de încălzire pe care le foloseşti cu circa 15 minute înainte de a aerisi camera. De asemenea, după ce ai aerisit, e recomandat să mai aştepţi câteva minute înainte de a seta caloriferele din nou la maximum.

Foloseşte sisteme de ventilaţie, ventilatoare electrice sau umidificatoare de aer pentru a menţine o calitate bună a aerului în casă.Acestea se dovedesc foarte utile mai ales dacă ai probleme legate de condens sau mucegai.