Cum recuno┼čti hipotiroidia de la primele simptome

1 2 jpg jpeg

Observi c─â ai un nivel crescut al colesterolului Dac─â ai observat dup─â efectuarea analizelor medicale anuale c─â ai un nivel ridicat de colesterol, evit─â s─â faci exces de gr─âsimi ┼či carbohidra┼úi.

Colesterolul m─ârit este un semn c─â este posibil s─â suferi de hipotiroidie. Corpul ├«ncepe s─â-┼či piard─â abilitatea de a ├«ndep─ârta lipidele de pe pere┼úii arterelor, ceea ce duce la cre┼čterea colesterolului.

Dificultatea de a elimina reziduurile re┼úinute la nivelul colonului poate fi o problem─â digestiv─â, dar ┼či un simptom al hipotiroidiei. Glanda tiroid─â influen┼úeaz─â metabolismul ┼či activitatea tractului digestiv.

Dereglarea glandei tiroide sl─âbe┼čte abilitatea intestinului de a se contracta ┼či de a func┼úiona normal.

În cazul în care glanda tiroidă începe să secrete o cantitate mai mică de hormone tiroidieni, pot apărea schimbări de stare.

Cei care sufer─â de hipotiroidie se pot confrunta ┼či cu st─âri de anxietate, depresie, stres accentuat, probleme de memorie. Dezechilibrul hormonal afecteaz─â ┼či buna func┼úionare a sistemului nervos.

Starea de somnolen┼ú─â de care nu mai scapi de-a lungul zilei, nici m─âcar dac─â te odihne┼čti suficient este ┼či ea un semnal de avertizare al prezen┼úei unei boli.

Nu ├«ntotdeauna indic─â hipotiroidie, ├«ns─â n-ar fi r─âu s─â consul┼úi medicul de familie ┼či s─â faci un set de analize.

Alimenta┼úia nepotrivit─â ┼či sedentarismul pot cauza ├«ngr─â┼čarea, dar dac─â acumularea de kilograme se face brusc, este posibil ca la mijloc s─â fie o afec┼úiune precum hipotiroidia.

Boala afecteaz─â func┼úiile metabolice ┼či afecteaz─â capacitatea organismului de a arde gr─âsimile.