Cum previi crampele musculare

1 2 jpg jpeg

Crampele musculare pot dura de la câteva secunde până la câteva ore, putând fi extrem de neplăcte pentru cel care le experimentează.

Bea apă

Cum deshidratrea este una dintre cauzele crampelor musculare, ai grijă să te hidratezi suficient. Este important să bei circa 10-12 pahare cu apă pe zi.

Femeile însărcinate sunt mai predispuse crampelor, de aceea este important să se hidrateze. La recomandarea medicului, pot lua sumplimente cu minerale, precum calciul şi magneziul.

Alege haine şi încălţăminte adecvate

Ştiai că această problemă poate să apară şi din cauza perechilor de încălţăminte pe care le porţi? Nu îţi cumpăra perechi de pantofi prea srâmte, care să nu lase libertate de mişcare degetelor. Chiar şi hainele foarte strâmte pot cauza asta. Aşa că ai grijă să te îmbraci confortabil.

Fă exercitii de stretching

Exerciţiile de întindere la nivelul muşchilor sunt şi acesta un mod de a preveni crampele musculare. Dacă faci sport, nu începe niciodată exercişiile fizice fără să te încălzeşti înainte.

Nu face sport dacă eşti foarte obosit, deoarece oboseala în exces poate fi un factor al apariţiei crampelor musculare.

Asigură-te că nu-ţi lipsesc minerale esenţiale

Dacă te confrunţi des cu crampe musculare, poate să fie de vină lipsa de magneziu, calciu sau potasiu. Aşa că mergi la medic şi spune-i despre problemele tale. Şi deficienţa de vitaminele B1, B5 şi B6 pot duce la apariţia acestui simptom. Unele medicamente pot duce la apariţia crampelor musculare, cum sunt unele diuretice, pentru că pot favoriza pierderile de minerale din corp.