Cum poţi pune bila în „mişcare“

1 2 jpg jpeg

Bitter suedez, unul dintre cele mai bune remedii

Poate că nu ştiai, dar o linguriţă, de trei ori pe zi (înainte de mesele principale), de bitter suedez pot face minuni în cazul unei bile leneşe.

Uleiul de măsline şi suc de lămâie

Pentru o "bilă leneşă" este recomandat şi uleiul de măsline. Acesta stimulează activitatea biliară şi previne apariţia calculilor biliari. Ce prespune tratamentul cu ulei de măsline? În fiecare dimineaţă, înainte de a mânca, se ia o linguriţă de ulei de măsline extravirgin şi o linguriţă de suc de lămâie.

Şi păpădia ajută acest organ

În cazul unei bile leneşe şi păpădia este un tratament care s-a dovedit a fi extreme de eficient în această situaţia. Iată cum poţi rezolva problema: prepară o infuzie de păpădie din două linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbine. Bea trei căni de ceai de păpădie pe zi, înainte de mese.

Pulberea de rostopască poate face minuni

Şi rostopasca poate ajuta bila să funcţioneze corect. Ca acest lucru să se întâmple, trebuie să urmezi un tratament ce are la bază această plantă timp de minimum trei săptămâni, maximum o lună. Ai nevoie de pulbere de rostopască (se găseşte la farmacie). Ia un vârf de cuţit din această pulbere, de trei ori pe zi.

Salată de sfeclă şi mere

Sfecla crudă şi merele pun bila în mişcare. Dimineaţa e ideal să mănânci o salată din sfeclă crudă, dată pe răzătoare, şi mere rase. Amestecaţi aceste două ingrediente şi adăugaţi o lingură de suc de lămâie.