Cum îţi pot afecta supărările sănătatea

1 2 jpg jpeg

Nu de pu┼úine ori s-a ├«nt├ómplat ca dup─â o stare de nervi sau de fric─â s─â avem dureri de cap sau chiar palpita┼úii la inim─â. Conform unui studiu publicat ├«n Jurnalul Medical al Academiei Americane de Neurologie, furia ┼či alte astfel de emo┼úii negative pot duce la apari┼úia riscului de atac cerebral.

Acest tip de emo┼úii au un impact major asupra s─ân─ât─â┼úii fizice, dar ┼či a celei mentale. Cauzate de problemele zilnice, emo┼úiile negative ascund de cele mai mult ori frustr─âri legate de activit─â┼úile noastre.

St─ârile de anxietate pot provoca probleme cardiace

Anxietatea este una dintre cele mai des ├«nt├ólnite tulbur─âri ale afectivit─â┼úi ┼či poate fi descris─â prin sentimentul de team─â, de nelini┼čte, de nesiguran┼ú─â. De cele mai multe ori schimb─ârile majore cu care avem de-a face duc la apari┼úia acestor sentimente.

Dac─â team─â persist─â exist─â posibilitatea s─â apar─â probleme cu tensiunea, transpira┼úie la nivelul m├óinilor, dar ┼či palpita┼úii ale inimii. ├Änainte de a apela la tratamentul medicamentos ,,dup─â urecheÔÇŁ, cere sfatul medicului care te are sub observa┼úie.

Sfat: Pentru a te relaxa în astfel de momente este bine să apelezi la aromoterapie. Adaugă în apa de baie uleiuri esenţiale, în funcţie de preferinţa tale.

Mai po┼úi citi ┼či:

- Cum te eliberezi de stres prin tehnici simple

- Masajul cu pietre calde te scap─â de stres

- A┼ča te preg─âte┼čti pentru o zi stresant─â

Stresul poate provoca probleme dermatologice

Numit─â ┼či una dintre bolile secolului 21, stresul afecteaz─â din ce ├«n ce mai multe persoane, indiferent de v├órst─â. Fie c─â e vorba de cel cauzat la locul de munc─â sau cel produs de problemele de acas─â, resim┼úit pentru o perioad─â mai lung─â de timp poate duce la sl─âbirea sistemului imunitar ┼či apari┼úia insomniilor ┼či a problemelor dermatologice. ├Än timp stresul poate ,,da peste capÔÇŁ func┼úiile organismului ┼či duce chiar la apari┼úia infarctului.

Pentru a te deconecta chiar ┼či pentru c├óteva ore de problemele cotidiene alege iesirile ├«n natur─â ┼či nu uita c─â ┼či muzica preferat─â te poate ajuta ├«n astfel de momente.

Dureri de cap? Stările de agitaţie sunt de vină

Stările de agitaţie pot apărea brusc, fie după un traumatism fizic sau psihic. Lipsa odihnei, abuzul de alcool sau tutun pot provoca aceste stări, ceea ce duce în timp la obosirea sistemului nervos.

Astfel pot ap─ârea durerile de cap, ame┼úeli, tulbur─ârile gastrice ┼či intestinale, dar ┼či bolile inimii. Pe l├óng─â problemele de s─ân─âtate, persoana care sufer─â de astfel de st─âri se poate ├«ndep─ârta de cei din jur, ceea ce duce la intensificarea problemei.

C├óteva zile libere petrecute departe de sursa de stres pot ajuta ├«n aceast─â situa┼úie. Speciali┼čtii mai recomand─â ┼či practicarea unei activit─â┼úi fizice, adecvate v├órstei.