Cu ce boli pot fi asociate vergeturile

1 2 jpg jpeg

Aceste m─âsuri previn vergeturile!

Pentru prevenirea vergeturilor, este necesar─â hidratarea at├ót din interior, c├ót ┼či din exterior, prin folosirea unor produse adaptate precum cele care au ├«n compozi┼úie colagen, elastin─â, coenzima Q10 sau aloe vera.

Sunt de evitat b─âile fierbin┼úi, dar mai ales varia┼úiile bru┼čte de greutate ÔÇô ├«ngr─â┼čare sau sl─âbire. O aten┼úie sporit─â trebuie acordat─â ├«n perioadele de schimb─âri hormonale ÔÇô adolescen┼ú─â, sarcin─â ┼či menopauz─â.

Aplicate cu regularitate, cremele antivergeturi au o eficienţă moderată. Nu există o modalitate care să le facă să dispară complet, dar sunt câteva modalităţi dermatocosmetice care le fac mai puţin vizibile.

De pild─â, laserul le poate atenua aspectul, prin stimularea activit─â┼úii fibrobla┼čtilor, celule care asigur─â suple┼úea dermului. De asemenea, tehnicile de peeling utilizeaz─â lo┼úiuni sau creme cu vitamina A acid─â, care exfoliaz─â pielea ┼či stimuleaz─â regenerarea straturilor profunde ale acesteia.

Ce favorizează apariţia vergeturilor

Vergeturile apar ├«n anumite perioade ale vie┼úii cum sunt adolescen┼úa ┼či sarcina, dar ┼či atunci c├ónd apar fluctua┼úii de greutate (├«ngr─â┼čarea sau sl─âbirea brusc─â).

Ini┼úial, au culoarea violacee (6-12 luni), dup─â care cap─ât─â o nuan┼ú─â sidefat─â (cele mai vechi de 1 an), prezent├óndu-se, adesea, sub forma unor cicatrici liniare. Vergeturile sunt localizate mai ales pe ┼čolduri, coapse, pe fese ┼či ├«n zona s├ónilor.

Cite┼čte ┼či: Cum scapi de vergeturi Sindromul Cushing se poate manifesta ┼či prin vergeturi

În cele mai multe cazuri, vergeturile sunt doar o problemă estetică. Alteori însă, vergeturile sunt cauzate de boli precum sindromul Cushing, cauzat de producţia în exces de cortizol.

├Än acest caz, mai apar simptome precum ├«ngr─â┼čarea la nivelul fe┼úei, hipertensiune, depresie.