Corpul tău reţine apa? Uite ce poţi să faci!

1 2 jpg jpeg

Toxinele sunt vinovate

Sunt prea multe toxine acumulate prin dezordinea repetată a alimentaţiei (resturi de mâncare gătită, mâncăruri foarte sărate, excesul de grăsimi şi dulciuri, circulaţia periferică lentă), de aceea de cele mai multe ori suntem predispuşi la retenţie. Cu o singură masă abundentă putem schimba foarte uşor cântarul cu circa 2-3 kg.

Circulaţia proastă

Una din cauzele de retenţie hidrică e circulaţia lentă şi defectuoasă. Pentru a o activa, poţi utiliza comprese sau capsule din extract vegetal de Ginkgo – un extract vegetal cu rol antioxidant ce îmbunătăţeşte microcirculaţia şi ajută la oxigenarea în profunzime a ţesuturilor. Se ia o capsulă de două ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, administrată într-o cură de maxim 20 de zile.

Stresul, factor important

Stresul puternic împiedică buna funcţionare a corpului şi a sistemelor de autoreglare a parametrilor. Tot el este vinovat şi pentru retenţia de apă. Încearcă pe cât posibil să eviţi situaţiile stresante.

Meniu depurativ

Dimineaţa, este indicat un pahar cu lapte de soia şi 30 g cereale. Între mese, poţi bea un fresh de mere şi kiwi. La prânz, o salată de ţelină şi 5 mieji de nucă, iar seara un pahar de suc de afine, 200 g somon cu salată de andive, o felie de pâine integrală.

Ce poţi mânca într-o zi

Dimineaţa: suc de afine înainte de masă sau o caserolă de afine proaspete – urmaţi cura pentru cel puţin 15 zile.

Prânz: alga combu (algă de ardere) – se foloseşte doar pentru perioada prânzului, deoarece seara poate tulbura somnul.

Rezultatul este cel de demolare rapidă a retenţiei de lichide stimulând tiroida şi metabolismul. Se poate utiliza cu salata, peşte, legume coapte.

Urmaţi cura pentru 15 zile, maxim 30 zile!