Chimicalele din alimente care te pot îngrăşa

1 2 jpg jpeg

„Aceste toxine perturbă funcţionarea hormonilor şi modifică tranzitul intestinal, cauzând un dezechilibru al bacteriilor bune şi rele“, spune medicul Patricia Salber. Dezechilibrul poate duce la indicii pe care le confunzi cu foamea, un metabolism somnoros şi o creştere a celulelor adipoase şi a depozitelor de grăsimi, toate contribuind la creşterea în greutate. În plus, aceste toxine pot creşte riscul de boli de inimă, diabet şi colesterol ridicat.

Bisfenol-A (BPA) Acest compus organic se întâlneşte cu precădere în alimentele şi băuturile ambalate în recipiente din plastic. Într-un studiu recent publicat în revista „Nature“, epidemiologi de la Harvard şi de la Universitatea Brown au comparat nivelurile de BPA din urina a 1.000 de femei din SUA care au crescut în greutate în ultimii 10 ani.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte substanţe din alimente îţi pot afecta sănătatea