Cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu

2 jpg jpeg

Magneziul ajut─â la buna func┼úionare a celulelor nervoase, fiind necesar ├«n procesul de conducere a impulsului nervos de la nervi c─âtre mu┼čchi, particip─â la contrac┼úia ┼či relaxarea muscular─â ┼či ajut─â la buna func┼úionare a mu┼čchilor, inclusiv a celor cardiaci. Mineralul este vital ├«n men┼úinerea neted─â a arterelor, protej├óndu-le de tensiunea sangvin─â cauzat─â de stres.

Iat─â, a┼čadar, care sunt cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu ┼či cum o recuno┼čti!

Cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu - contracţii musculare

Magneziul este mineralul care ajut─â mu┼čchii s─â se relaxeze. Lipsa acestuia determin─â ticuri faciale, crampe, tensiune ┼či oboseal─â muscular─â, dureri de spate ┼či de ceaf─â.

În cele mai extreme cazuri, spasmele musculare pot duce la insomnie cronică.

Cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu - palpitaţii ale inimii

Un nivel sc─âzut de magneziu ├«n organism are un impact negativ asupra mu┼čchilor inimii, deoarece este mineralul care men┼úine ritmul cardiac ├«n limitele fiziologice.

Pe sistemul cardiovascular, deficitul de magneziu se ramarcă prin palpitaţii, aritmii cardiace, hipertensiune arterială.

Cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu - tinitus

Tinitus este o afec┼úiune nepl─âcut─â care se caracterizeaz─â prin a┼ča numitul ┼úiuit al urechii. Boala poate fi cauzat─â de o infec┼úie a urechii, dar poate fi ┼či rezultatul lipsei de glutamat, un important neurotransmi┼ú─âtor al c─ârui echilibru depinde de prezen┼úa magneziului ├«n organism.

Cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu - depresie ┼či schimb─âri de dispozi┼úie

Magneziul este unul dintre cele mai eficiente minerale atunci când vine vorba de combaterea efectelor stresului constant, fiind un supliment administrat de medici pacienţilor care suferă de depresie.

Cele mai comune simptome ale lipsei de magneziu - pietre la rinichi

Majoritatea oamenilor consider─â c─â pietrele la rinichi sunt cauzate de excesul de calciu din organism. Cu toate acestea, studiile arat─â c─â lipsa magneziului din corp este cel mai probabil responsabil─â de producerea calculilor renali.