Cele mai bune remedii naturale pentru durerile de oase

1 2 jpg jpeg

Remedii naturale pentru durerile de oase. Infuzia de p─âp─âdie

P─âp─âdia este folosit─â pentru a trata durerile de oase, contribuind la combaterea inflama┼úiilor datorit─â acidului linoleic. De asemenea, planta ajut─â la men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii sistemului osos gra┼úie con┼úinutului ridicat de calciu, potasiu, minerale ┼či vitaminele A ┼či C. O prepari dintr-o linguri┼ú─â de frunze de plant─â uscat─â ┼či 1 can─â cu ap─â clocotit─â. La┼či la infuzat 5-10 minute, apoi strecori. Bei 3 c─âni, ├«n fiecare zi.

Infuzia de salcie

Deoarece con┼úine deriva┼úi de acid salicilic, cu efecte asem─ân─âtoare aspirinei, salvia previne pierderea densit─â┼úii ┼úesutului osos ┼či contribuie la refacerea acestuia, mai ales ├«n cazul fracturilor cauzate de osteoporoz─â. Infuzia din scoar┼ú─â de salcie este indicat─â mai ales persoanelor care au un stomac sensibil, pentru c─â nu irit─â mucoasa gastric─â. Aceasta se prepar─â din 2 linguri┼úe de pulbere de scoar┼ú─â m─âcinat─â, peste care torni 1 can─â cu ap─â fiart─â. Dup─â 10-15 minute, strecori. Se beau 2 c─âni zilnic.

Remedii naturale pentru durerile de oase.  Uleiul de mentă

Chiar dac─â nu vindec─â durerile de oase, uleiul esen┼úial de ment─â te poate ajuta s─â le ameliorezi gra┼úie propriet─â┼úilor sale analgezice. Aplic─â-l pe zonele dureroase, cu mi┼čc─âri u┼čoare, sub form─â de masaj, ori de c├óte ori e nevoie.

Remedii naturale pentru durerile de oase.  Ceaiul de ienupăr

Pentru a calma durerile osoase ┼či pentru a reduce inflama┼úiile, prepar─â-┼úi un ceai de boabe de ienup─âr. Toarn─â o 1 can─â cu ap─â clocotit─â peste 1 linguri┼ú─â de boabe uscate de ienup─âr. Las─â-l la infuzat 10-12 minute, apoi strecoar─â. Se bea 1 can─â ├«n fiecare zi, cu men┼úiunea c─â nu se recomand─â femeilor ├«ns─ârcinate.