Ce trebuie să faci în cazul unei arsuri minore. Află şi ce remediu naturist o poate vindeca rapid!

1 2 jpg jpeg

Iată ce poţi face în cazul arsurilor minore:

În primul rând, arsura se va ţine sub apă rece de la robinet timp de un sfert de oră sau, dacă zona nu permite acest lucru, se va acoperi cu comprese umede reci. Astfel, durerea va scădea în intensitate.

Nu aplica ulei. Arsura se poate infecta!

Este bine de ştiut că nu se aplică uleiuri pe arsură. Acestea nu vor face decât să reţină căldura în interiorul ţesuturilor şi astfel arsura riscă să se intindă ori să se infecteze.

După ce ai răcorit zona cu probleme, aplică un bandaj. Nu-l strânge foarte tare; pielea are nevoie să respire. Dacă au apărut băşici, acestea nu trebuie sparte.

Ce să facem ca să ameliorăm durerea

Pentru dureri mari se poate lua un agocalmin.

Cartoful, un tratament extrem de eficient

În cazul arsurilor minore poţi să foloseşti şi remedii naturiste la îndemână care pot diminua durerile într-un timp scurt. În acest sens, recomandăm cartoful crud.

Acesta poate vindeca arsurile minore ale pielii datorită proprietăţilor sale anti-iritante şi calmante. În plus, poate ameliora durerea. Iată ce trebuie să faci: taie o felie de cartof crud şi freac-o pe arsură, asigurându-te că sucul de cartofi se întinde pe zona arsă.

Arsurile grave trebuie văzute urgent de un medic

Însă, cele mai grave sau care se întind pe o suprafaţă mare trebuie să fie văzute cât mai rapid de un specialist. Nu neglija această problemă pentru că rişti nu numai să îţi afectezi sănătatea serios, dar chiar şi să mori.