Ce spune specialistul: După 30 de ani, masa osoasă scade!

1 2 jpg jpeg

Pentru omul modern al secolului XXI, sportul înseamnă de cele mai multe ori vizionarea unei competiţii sportive din fotoliu alături de o porţie de chipsuri şi suc.

1 2 jpg jpeg

Schimbarea mentalităţii spre adoptarea unei diete echilibrate, bogate în vitamine, minerale, fibre şi enzime, precum şi practicarea cu regularitate a exerciţiilor fizice reprezintă un must-do al zilelor noastre, în condiţiile în care ne dorim o viaţă armonioasă.

„În jurul vârstei de 30 de ani se atinge un maxim al masei osoase, după care aceasta începe să se diminueze. Nu doar masa osoasă scade, ci şi tesuturile, cartilajele încep să se subţieze, făcându-şi apariţia problemele articulare. În aceste condiţii, un supliment pentru refacerea şi susţinerea articulaţiilor şi cartilajelor este recomandat“, spune prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

2 jpg jpeg

De reţinut! Durerile articulare sunt printre cele mai frecvente probleme de sănătate care afectează calitatea vieţii indiferent de vârstă. În caz de dureri articulare, primul lucru la care ne gândim sunt antiinflamatoarele. Din păcate, acestea acţionează doar simptomatic, reduc durerea pe moment, însă nu acţionează asupra cauzei, durerea putând să reapară oricând.

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare recomandă produsele care au în compoziţie colagen, glucozamină şi condroitină, pentru că sunt necesare pentru refacerea articulaţiilor.

De asemenea, suplimentul recomandat de medic trebuie să vină cu un aport de enzime proteolitice care să stimuleze asimilarea şi să aibă o componentă antiinflamatoare şi de reducere a durerii şi o componentă antioxidantă.

Pe măsură ce timpul trece, acesta îşi pune amprenta asupra organismului nostru, articulaţiile încep să scârţâie, apar de la dureri articulare în urma efortului fizic obişnuit până la dureri majore, care par „să ne lege de mâini şi de picioare“, privându-ne de bucuria unui stil de viaţă activ.

2 jpg jpeg

Cu aceste probleme s-a confruntat consultantul în nutriţie şi fitness Cristian Mărgărit, care a suferit din cauza unei hernii de disc.

„Personal m-am confruntat cu o hernie de disc avansată, pe care am reuşit să o ameliorez semnificativ prin nutriţie. Am testat numeroase formule şi ingrediente şi am descoperit că singura cale de recuperare şi regenerare articulară este aceea de a oferi organismului pe termen lung materiale de construcţie necesare şi potenţarea lor cu enzime, extracte şi stimulatori de refacere naturali“, a spus Cristian Mărgărit.

2 jpg jpeg