Ce spune înălţimea despre starea ta de sănătate

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, la ce boli eşti predispusă sau care sunt afecţiunile de care eşti ferită, în funcţie de înălţimea ta!

Femeile mici de statură au şanse mici de a face cancer

Cercetătătorii susţin că persoanele scunde au şanse mai mici de a fi diagnosticate cu cancer.

„Melanomul, cancerul la tiroidă, la rinichi, la sân şi la colon sunt puternic asociate cu înălţimea“, spune Geoffrey Kabat, epidemiolog la Colegiul de Medicină

Albert Einstein din New York City, SUA. Totodată, el a descoperit că femeile de 1,77 cm au cu 30 până la 40% mai multe şanse de a dezvolta aceste tipuri de cancer, decât persoanele de sex feminin cu o înălţime ce nu depăşeşte 1,52 cm.

„Femeile mai înalte tind să aibă organe mai mari şi mai multe celule în organism, astfel şansa de a dezvolta mutaţii care duc la cancer este mai mare“, susţine Kabat.

Femeile mici de înălţime sunt ferite de riscul formării cheagurilor de sânge

Dacă eşti mai mică de 1,52 cm şi ai o greutate normală, riscul formării cheagurilor de sânge este destul de redus.

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Tromso din Norvegia, în cazul femeilor înalte, sângele trebuie pompat pe o distanţă mai mare, de unde şi riscul crescut de cheag.

Totuşi, femeile înalte, fără probleme de greutate, sunt ferite de riscul formării cheagurilor.

Femeile scunde sunt longevive

Una dintre genele legate de longevitate este, de asemenea, responsabilă pentru statura mică, arată un studiu al Colegiului de Medicină Albert Enstein.

Femeile înalte au o inimă sănătoasă

Femeile de 1,72 cm au cu 28% mai puţine riscuri de a dezvolta boli cardiovasculare, spre deosebire de cele cu o înălţime de 1,60 cm, arată un studiu britanic recent publicat în „Jurnalul de Medicină New England“.

Femeile înalte au o minte ageră

O femeie de 1,70 cm are cu 50% mai puţine şanse de a se îmbolnăvi de demenţă, spre deosebire de persoanele de 1,55 cm, se arată într-un studiu preliminar realizat de cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh.

Femeile înalte au parte de sarcină şi naştere uşoare

Viitoarele mame, cu o înălţime de 1,67 cm, au între 18-59% mai puţine riscuri de a dezvolta diabet gestaţional decât femeile de 1,60 cm, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din New York, în care s-au monitorizat peste 220.000 de sarcini.