Ce spune firul de p─âr despre s─ân─âtatea ta

Cele mai bune metode pentru prevenirea vârfurilor despicate jpeg

Huffingtonpost.com prezintă o listă a unor posibile afecţiuni care sunt strâns legate de problemele sănătăţii firului de păr.

Ce spune firul de p─âr subtire despre s─ân─âtatea ta - Este un semn al problemelor glandei tiroide

Dac─â p─ârul t─âu nu mai este bogat ┼či lucios, iar firul nu mai este gros, ├«nseamn─â c─â au intervenit unele modific─âri ├«n modul t─âu de via┼ú─â, ├«n activitatea ta de zi cu zi.

De exemplu, sub┼úierea ┼či uscarea firului de p─âr poate fi unul dintre semnele hipotiroidismului, fie a activit─â┼úii deficitare a glandei tiroide. Mai exact, glanda nu produce destui hormoni, cauz├ónd astfel o ├«ncetinire a metabolismului.

Nu scapi de mătreaţă? Află ce problemă medicală poţi avea!

De┼či este o problem─â des ├«nt├ólnit─â, m─âtrea┼úa se poate trata u┼čor cu ┼čamponul potrivit. Dar, dac─â m─âtrea┼úa nu mai dispare ┼či se tranform─â ├«ntr-un strat solzos ┼či gros, poate fi un semn de psoriazis, una dintre bolile dermatologice ce afecteaz─â un num─âr tot mai mare de persoane. Celulele pielii cresc rapid ┼či ai astfel por┼úiuni de piele sub┼úire, alb─â sau ro┼čiatic─â.

Ce spune firul de păr despre sănătatea ta - Dieta săracă în proteine duce la căderea părului

O persoan─â pierde aproximativ 100 de fire de p─âr pe zi ┼či se consider─â a fi normal, ├«n m─âsura ├«n care cresc altele noi ┼či astfel volumul p─ârului se men┼úine. ├Än caz contrar, po┼úi suferi de unele tulbur─âri hormonale, ce ar putea avea leg─âtur─â cu sindromul ovarelor polichistice.

Un alt ,semn" ce poate ascunde o problem─â de s─ân─âtate este ┼či firul de p─âr care se rupe foarte u┼čor. P─ârul are ├«n componen┼úa sa o protein─â care se nume┼čte keratin─â. Pentru a favoza sinteza sa este esen┼úial ca persoana s─â includ─â ├«n dieta zilnic─â surse importante de proteine (carne, pe┼čte, cereale, lactate etc.).