Ce spune culoarea ochilor despre s─ân─âtatea ta

1 2 jpg jpeg

Ce spune culoarea ochilor despre s─ân─âtatea ta: persoanele cu ochii ├«nchi┼či la culoare risc─â s─â sufere de cataract─â

Atunci cand apare ,,ceaţă'' pe pupila ochiului este posibil sa fie vorba de cataracta, o boală comună în rândul persoanelor in varsta. Un studiu publicat in anul 2000 in revista American Journal of Ophthalmology a descoperit ca persoanele cu ochii închisi la culoare au un risc mai mare de a dezvolta această afecţiune oculară.

Ce spune culoarea ochilor despre sănătatea ta: schimbarea culorii ochilor, semn de îngrijorare

Dac─â observi o ro┼čea┼ú─â ├«n albul ochilor, acesta ar putea fi semnul unor alergii nediagnosticate. Daca ochii devin g─âlbui, este posibil sa fie vorba de probleme la ficat.

Daca un singur ochi ┼či-a schimbat culoarea ar putea fi semnul unei boli genetice, precum neurofibromatoz─â sau sindromul Waardenburg. ├Äns─â, daca ochii t─âi au avut intotdeauna culori diferite, nu exist─â motive de ingrijorare.

Ce spune culoarea ochilor despre s─ân─âtatea ta: vitiligo, mai rar diagnosticat la cei cu ochii alba┼čtri

Un studiu recent publicat ├«n revista Nature sus┼úine c─â boala autoimun─â vitiligo, care provoac─â pierderea culorii pielii, este mai pu┼úin comun─â ├«n r├óndul persoanelor cu ochi alba┼čtri. Din aproximativ 3.000 de pacienti cu vitiligo, 27% aveau ochi alba┼čtri, 30% aveau ochi verzi ┼či 43% ochi c─âprui.

Ce spune culoarea ochilor despre s─ân─âtatea ta: persoanele cu ochii ├«nchi┼či la culoare consum─â mai pu┼úin alcool

Dac─â te numeri printre persoanele cu ochii negri sau c─âprui, este posibil s─â bei mai pu┼úin dec├ót persoanele cu ochi alba┼čtri sau verzi, potrivit unui studiu publicat ├«n revista Personality and Individual Differences, ├«n anul 2001.

Ce spune culoarea ochilor despre s─ân─âtatea ta: femeile cu ochii deschi┼či la culoare suport─â mai bine durerea

Potrivit unui studiu prezentat ├«n cadrul American Pain Society din 2014, femeile cu ochii deschi┼či la culoare ar putea avea o toleran┼ú─â mai mare la durere.