Ce simptome NOI, surprinzătoare, pot trăda infecţia cu virusul Covid-19

1 coronavirus simptome noi jpg jpeg

Numărul pacienţilor testaţi pozitiv la virusul Covid-19 creşte, iar remediul pentru încă nu se arată la orizont. Aflăm zilnic, însă, noi detalii despre cum atacă noul Coronavirus. Până de curând ştiam că principalele simptome de debut ale infecţiei sunt febra, oboseala şi tusea seacă, dar au ieşit la iveală alte şi simptome, neaşteptate.

Presiune în piept, tuse continuă chiar şi 1 oră sau câte 3-4 crize de tuse până la lacrimi pe zi, usturime în gât sau când inspiri aer pe nas au devenit simptome comune la cei care contractează virusul.

Buzele se pot albăstri

Publicaţia express.co.uk scrie că NHS (sistemul medical britanic) s-a confruntat şi cu alte simptome, pe care în mod normal nu le-ar fi asociat cu infecţia cu virusul Coronavirus. Este vorba despre modificarea culorii buzelor, care se albăstresc, despre senzaţia de sufocare, înroşirea ochilor şi dificultate la mers. Din declaraţiile celor infectaţi a reieşit că mulţi au avut probleme să se ridice din pat, dimineaţa, după odihnă. Alte persoane au descris o presiune în piept similară cu inspiraţia de aer rece în timp ce consumi gumă de mestecat puternic mentolată.

Sete puternică, posibil simptom

Michelle Carney, 38 de ani, mamă cu 2 copii şi manager de sală de sport, a descris la rândul ei simptomele cu care a debutat infecţia în cazul ei. Despre declaraţiile sale a scris publicaţia britanică. Femeia a explicat că a avut momente când simţea mâncărime puternică pe interior, în zona plămânilor. Uneori, se simţea atât de rău încât nu se mai putea deplasa cu uşurinţă spre toaletă.

Carney a povestit că aerul inspirat o ardea în interior, o durea şi simţea pe căile respiratorii aer rece puternic mentolat, dar o senzaţie înmulţită cu 100 ca intensitate.

 “Cea mai grea parte a fost că aerul părea să îmi sfâşie plămânii şi să-mi usuce căile respiratorii de umezeală. Simţeam plămânii, gâtul şi ochii  incredibil de uscaţi. Consumul de apă ajuta pentru câteva secunde, dar apoi uscăciunea se întorcea instantaneu”,  a explicat Michelle Carney. Femeia a mai spus că printre simptomele făcute publice la televizor nu a auzit şi mâncărimea în zona plămânilor. “Se simţea ca şi cum aş fi avut o greutate în interior”, a explicat aceasta, iar căile respiratorii îi erau uscate şi îi era foarte sete, deşi bea peste 4 l de apă pe zi.