Ce probleme de sănătate sunt indicate de palme

1 2 jpg jpeg

În palmele tale nu se poate citi doar viitorul cum susţin anumite persoane cu har, ci şi starea de sănătate.

Uitându-te cu atenţie atât la palme cât şi la unghii vei putea să şti din timp ce anume nu funcţionează corespunzător în corpul tău.

Stresul se citeşte în palme

1 2 jpg jpeg

Sigur ţi s-a întâmplat şi ţie să treci prin perioade mai stresante. În cazul în care acestea se prelungesc sau starea de anxietate nu este tratată corespunzător, palmele au tedinţa de a transpira. Şi asta deoarece temperatura lor creşte. Dacă nu ai de-a face cu o perioadă agitată şi observi că ai palmele umede în marea majoritate a timpului, atunci verifică la medic activitatea glandei tiroide. Aceasta ar putea fi hiperactivă.

Când tiroida nu funcţionează corespunzător, este posibil să te confrunţi şi cu o pierdere bruscă de greutate.

Învaţă să îţi citeşti corpul şi nu lăsa problemele să se agraveze.

Ficatul şi palmele roşii

Înroşirea palmelor nu se datorează exclusiv creşterii fluxului sangvin în zona respectivă. Adesea, când există probleme la nivelul ficatului sau ai consumat alcool în exces, te poţi confrunta cu o înroşire la nivelul palmelor, în special spre extremităţile lor, cuprinzând de cele mai multe ori atât degetul mare cât şi cel mic.

Nu trebuie exclusă nici posibilitatea unei sarcini, probleme la nivelul glandei tiroide sau chiar prezenţa artritei. Cert este că orice schimbare observi la nivelul organismului trebuie să mergi la un specialist pentru a investiga cauza.

Află care sunt remediile pentru unghii sănătoase AICI

Palmele umflate pot indica o problemă a ovarelor

Dacă ai observat anumite umflături la nivelul palmelor, mergi şi testează starea de sănătate a ovarelor. În cazul umflăturilor prezente la nivelul articulaţiilor degetelor, poate fi vorba despre prezenţa artritei sau despre reumatism.

De asemenea, la nivelul palmelor te poţi confrunta şi cu uscarea lor, lucru absolut anormal, deoarece palmele sunt lubrifiate de sebumul pe care pielea îl secretă în mod constant. Însă problemele de la nivelul tiroidei pot produce aceste dereglări în organism.

Excesul de cafea şi tremuratul mâinilor

2 jpg jpeg

Cafeaua şi alcoolul în exces pot favoriza apariţia tremuratului mâinilor, însă acest simptom mai poate fi citit şi ca un semn incipient al maladiei Parkinson.

Este bine de ştiut şi faptul că nu doar palmele pot semnala anumite probleme, ci şi unghiile. Când acestea devin concave, organismul îţi transmite prezenţa unei anemii. În cazul afecţiunilor cardiace, acestea vor avea tendinţa de a deveni albăstri, iar dacă rinichii sunt cei afectaţi, vei observa cum la bază unghiile sunt decolorate, urmând ca spre vârf să se închidă la culoare.

Acordă o atenţie mai mare organismului tău şi preţuieşte sănătatea, pentru că este mai bună decât toate!