Ce probleme de s─ân─âtate dezv─âluie picioarele tale

1 2 jpg jpeg

Dac─â ai observat c─â de ceva timp greutatea ta corporal─â este foarte oscilant─â sau picioarele sunt din ce ├«n ce mai greoaie, ┼či nici cu tensiunea arterial─â nu stai tocmai bine, atunci este cazul s─â mergi la un consult de specialitate.

At├ót aspectul pielii c├ót ┼či forma picioarelor sunt indicii peste care nu trebuie s─â treci u┼čor cu vederea.

Iată care sunt semnalele cele mai puternice că se petrece ceva straniu în corpul tău:

Picioarele reci chiar ┼či c├ónd e cald afar─â

Anumite tulbur─âri precum ateroscleroza sau hipotiroidismul pot sc─âdea circula┼úia sangvin─â mai ales la nivelul picioarelor. Dac─â de c├ónd te ┼čtii te confrun┼úi cu sindromul picioarelor reci sau dac─â ├«n familia ta exist─â persoane ce sufer─â de cele dou─â afec┼úiuni men┼úionate mai sus, nu ezita s─â faci un consult am─ânun┼úit.

├Än plus, exist─â ┼či probabilitatea unei leziuni nervoase pentru senza┼úia de r─âcoare sim┼úit─â ├«n permanen┼ú─â la nivelul picioarelor. Dac─â nervii care detecteaz─â caldura sunt afecta┼úi atunci ace┼čtia nu vor func┼úiona corespunz─âtor.

La polul opus, când ai parte de o temperatură ridicată la nivelul picioarelor mai ales, există riscul să te confrunţi cu afecţiuni precum piciorul atletului, un deficit de vitamine, o boală cronică la nivelul rinichilor, hipotiroidism sau chiar boala Charcot- Marie- Tooth.

Fluctuaţiile de temperatură nu sunt un lucru benefic pentru sănătatea corpului tău, astfel că la cel mai mic semnal transmis este bine să identifici care este cu exactitate cauza.

Află cum poţi ajuta la vindecarea vânătăilor AICI

Dureri persistente de picioare

Dacă durerea resimţită nu se datorează unei lovituri sau în urma unei încălţări necorespunzătoarea atunci durerea resimţită la picioare poate fi semnalul instalării diabetului sau a artritei ori a unei boli arteriale periferice.

Ţine cont de faptul că durerea se poate dispersa de cele mai multe ori astfel că anumite probleme legate de spate se pot resimţi la nivelul picioarelor.

Prezenţa rănilor care se vindecă greu

├Än momentul ├«n care te-ai zg├ór├óiat, t─âiat sau ai o ran─â mai veche la nivelul picioarelor ┼či procesul de vindecare este foarte ├«ncet atunci exist─â mai multe cauze de la o circula┼úie sangvin─â deficitar─â ce poate fi cauzat─â de afec┼úiuni precum diabetul, o boal─â arterial─â periferic─â p├ón─â la infec┼úii bacteriene sau chiar edeme.

T─âlpile cr─âpate

Dac─â indiferent de vremea de afar─â te confrun┼úi cu t─âlpile cr─âpate ┼či cu nici o crem─â oric├ót de gras─â ┼či hidratant─â ar fi nu po┼úi remedia aceast─â problem─â atunci ia ├«n calcul prezen┼úa anumitor probleme de s─ân─âtate precum o neuropatie, psoriazis sau anumite boli autoimune ce pot fi responsabile de deficien┼úele tegumentului la nivelul picioarelor.

Nici prezen┼úa furnic─âturilor nu este un simptom pe care s─â ├«l ignori mai ales dac─â acesta persist─â chiar dac─â nu ai stat toat─â ziua ├«n picioare. ┼×i ├«n acest caz trebuie verificat dac─â exist─â un deficit vitaminic, o problem─â la nivelul unui nerv sau o boal─â autoimun─â.

Pericolul picioarelor umflate

├Än cazul ├«n care la nivelul picioarelor ┼či mai ales al gleznelor se acumuleaz─â lichide apare edemul periferic, care poate fi cauzat de prezen┼úa cheagurilor de s├ónge, o circula┼úie deficitar─â, o insuficien┼ú─â venoas─â, un lifedem sau chiar ciroz─â.

Orice simptom observi la organismul t─âu nu ├«l trece cu vederea. Corpul uman este construit s─â se lupte ┼či s─â se apere singur de factorii nocivi, ├«ns─â c├ónd lupta este mult prea intens─â pentru el, ├«┼úi transmite semnale pentru a-i veni ├«n ajutor.

Cite┼čte Click! S─ân─âtate ├«n varianta digital─â

image