Ce indică afecţiuni grave ale pielii

1 2 jpg jpeg

Iritaţiile pot fi semnul unei muşcături de căpuşă

Medicii spun că şi iritaţiilor trebuie să le acordaţi atenţie. O iritaţie, deşi de cele mai multe ori nu ne poate pune probleme, poate fi chiar fi semnul unei muşcături de căpuşă. Ştim bine că aceasta poate produce afecţiunea Lyme, o boală gravă. Aşadar, mare grijă!

Coşurile la adulţi pot semnala dereglări hormonale

Coşurile sunt foarte normale la pubertate, însă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre situaţiile în care această problemă se regăseşte la adulţi. În cazul acestora din urmă, coşurile pot semnala dereglări hormonale provocate de boli endocrine, cum este sindromul ovarelor polichistice.

Micile umflături de culoare albă

Pe piele mai pot să apară mici umflături, ce seamănă cu niştecoşuri, însă au culoare albă. Acestea pot indica alergii sau astm.

Petele violete pot ascunde diabetul

Un alt semn al pielii poate fi reprezentat de nişte pete violete. Acestea apar, de cele mai multe ori, în cutele pielii. Nu ar trebui să le neglijaţi. Acestea trebuie văzute de un medic pentru că pot ascunde o afecţiune gravă: diabetul. În plus, există chiar riscul de a indica un cancer de piele.

Nuanţa galbenă a pielii

Sunt cazuri când pielea capătă o nuanţă gălbuie. Nici acest semn nu trebuie ignorat deoarece el poate indica afecţiuni hepatice.