Ce animale de casă să nu îţi iei. Şi ce să faci atunci când nu te poţi abţine

1 2 jpg jpeg

Animalele de casă pot fi o mare bucurie. Însă nu şi atunci când cumperi animale periculoase, care prezintă risc mare de a transmite boli şi care nu sunt neapărat cele mai drăgălaşe. Iată o listă cu ce animale de casă să nu îţi iei. Iar dacă îţi doreşti prea mult, află ce trebuie să faci.

Ce animale de casă să nu îţi iei - şerpii au temperament dificil şi imprevizibil

Şerpii nu sunt zgomotoşi, dacă se păstrează curăţenia în mediul în care sunt ţinuţi nu miros atât de urât. Dar, şerpii sunt cunoscuţi pentru temperamentul lor imprevizibil, mai ales în perioadele când năpârlesc. În familiile cu copii nu sunt cei mai indicaţi, mai ales pentru că pot deveni agresivi cu copiii curioşi. Dar, cel mai important motiv pentru a nu-ţi lua şarpe este că, fiind reptile, pot transmite Salmonella. Dacă totuşi îţi doreşti un şarpe, ai grijă să păstrezi curăţenie, ai grijă de unde cumperi mâncare pentru ei (de obicei mănâncă şoareci, iar aceştia pot avea boli), nu îi ţine în preajma copiilor şi ai grijă la muşcături.

2 jpg jpeg

Dihorii sunt printre cele mai drăgălaşe animale, iar familiile cu copii au tendinţa de a le cumpăra acestora aceste animale frumoase. Cu toate acestea, dihorii nu sunt tocmai cuminţi, chiar dacă sunt domesticiţi. Consideraţi animale de casă exotice, dihorii au un miros specific foarte strident, chiar şi după ce au fost castraţi. Mai mult, se ştie că dihorii au stări de bucurie, dar şi de agresivitate cu stăpânii. Chiar şi cei mai dresaţi dihori au tendinţa de a muşca atunci când se simt ameninţaţi. Cu siguranţă nu sunt animale de casă de cumpărat, mai ales dacă aveţi copii mici. Dacă vreţi totuşi dihor, trebuie să dispuneţi de spaţiu mai mare pentru el şi să aveţi grijă să nu intre foarte mult în contact cu copiii.

2 jpg jpeg

Cei mai mulţi părinţi ar crede că o pasăre nu poate fi periculoasă. Cu toate acestea, păsările transmit boli ca psitacoza sau chiar Salmonella. Păsările sunt foarte zgomotoase şi fac ravagii, atât în colivie, cât şi dacă sunt lăsate să zboare prin casă. Într-o casă plină de copii gălăgioşi, acestea pot deveni foarte nervoase, pot chiar să îşi smulgă penele. Mai mult, dacă sunt ţinute prea mult în mână, ele au tendinţa de a muşca. Cine doreşte păsări trebuie să fie obişnuit cu zgomotul, să aibă un loc special amenajat şi multă răbdare.

Ce animale de casă să nu îţi iei - hamsterii, o alegere bună?

2 jpg jpeg

Chiar dacă părinţii ar crede că în loc de câine mai bine cumpără un hamster, aceştia nu sunt cea mai bună alegere ca animale de casă. Hamsterii, chiar dacă nu ocupă mult spaţiu şi sunt tăcuţi, sunt rozătoare de noapte. Copiii curioşi care doresc să interacţioneze cu ei pe timpul zilei vor fi dezamăgiţi să vadă că aceştia se simt înfricoşaţi şi au tendinţa să muşte.

2 jpg jpeg

Chinchilla este un animal foarte interesant şi simpatic, însă nu este o idee prea bună pentru a fi animal de casă. Acestea sunt animale nocturne, cărora nu le place să fie mângâiate. La sperieturi mari pot muri imediat. Nu se ţin la temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius şi trebuie lăsaţi zilnic liberi, deoarece au nevoie să meargă foarte mult. Cei care cred că pot îndeplini cerinţele de mai sus legate de temperatură, zgomot şi plimbări, cel mai probabil vor fi fericiţi alături de acest animăluţ sensibil.

Ce animale de casă să nu îţi iei - iguana, animalul de casă perfect?

2 jpg jpeg

Iguanele par foarte interesante şi incredibil de uşor de întreţinut, dar lucrurile nu stau chiar aşa. La fel ca majoritatea reptilelor, iguanelor nu le place să fie mângâiate sau ţinute în mâini. Mai mult, iguanele cresc destul de mari, iar coada lor lungă poate fi extrem de aspră pentru copii. Iguanele nu sunt tocmai cele mai prietenoase, în plus au nevoi alimentare speciale şi trebuie mare atenţie. Persoanele care au spaţiu mare şi timp, pot creşte iguane fără probleme.