Cât de periculos este vorbitul la telefon în exces

1 2 jpg jpeg

Este un lucru demonstrat ştiinţific că activitatea electromagnetică influenţează în mod direct câmpurile energetice ale organismului uman. Când aşezi o bucată de oţel în interiorul unui câmp magnetic, va deveni magnet. Aşa se întâmplă şi cu oamenii care sunt plasaţi în mijlocul câmpului magnetic al pământului.

Astfel că, energia umană este influenţată de amplitudinea câmpului magnetic, dar şi de frecvenţa pulsatorie. Câmpul terestru pulsează la o frecvenţă de 1-30 de hertzi, iar puterea maximă a câmpului este de 7-10 Hz. Asta este frecvenţa la care creierul uman funcţionează în condiţii umane. Impactul câmpurilor electromagnetice şi al microundelor, naturale sau artificiale, asupra sănătăţii şi energiei este recunoscut şi de ştiinţă.

Cât de periculos este vorbitul la telefon în exces – creşte incidenţa sindromului Down şi a tulburărilor de comportament

Astfel că, s-au format imense reţele de câmpuri electromagnetice, care străbat pământul, acestea fiind mult mai puternice decât pulsul subsonic al pământului. Însă frecvenţa la care operează sistemele electrice, semnalele radio şi TV, transmisiile de microunde nu există în mod normal în natură, iar acest fapt provoacă tulburări energetice umane.

Studii mai vechi din America făcute pe incidenţa sindromului Down, au descoperit că în oraşul Vernon, New Jersey, oraşul cu cel mai mare număr de transmiţătoare cu microunde din ţară, incidenţa malformaţiilor cauzate de afectarea fătului sau părinţilor şi incidenţa sindromului Down este cu 100% mai mare decât la nivel naţional.

Liniile electrice obişnuite de înaltă tensiune şi transformatoarele lucrează la frecvenţe de 50 de Hz în Europa şi 60 de Hz în America. Studii realizate în SUA au demonstrat că efectele câmpurilor emise de liniile obişnuite asupra organismului uman sunt foarte îngrijorătoare: cancerele survenite la copii cresc în apropierea liniilor de înaltă tensiune, de asemenea şi tulburările comportamentale şi dificultăţile de învăţare, tumorile cerebrale sunt mult mai des întâlnite în rândul muncitorilor expuşi zilnic unui câmp magnetic.

Cât de periculos este vorbitul la telefon în exces – cresc cazurile de psihoze maniaco-depresive şi a sinuciderilor

Mai mult, s-a constat o creştere a sinuciderilor în rândul tinerilor de 15-19 ani în zonele din imediata apropiere a liniilor de înaltă tensiune, iar psihozele maniaco-depresive au crescut considerabil de când lumea modernă a început să se uite la televizor, să folosească aparatele electrocasnice, să folosească telefoane fără fir şi alte aparate care pot intoxica organismul.

În general, nu suntem atenţionaţi de pericolele care există dacă ne expunem undelor cu microunde sau telefoanelor. Dacă nu putem sta departe de câmpurile magnetice din afara casei noastre, măcar acolo unde putem controla expunerea, ar trebui să fim mai responsabili şi să o facem. Folosirea atât de intensă a telefoanelor mobile nu este, de cele mai multe ori, atât de necesară. Cei care au posibilitatea să se lipsească de vorbitul la telefon în exces, ar trebui să profite şi să devină mai conştienţi de pericolele la care se expun.

Telefoanele, precum şi jucăriile cu telecomandă nu trebuie folosite în exces şi nici lăsate în preajma copiilor. Riscul de leucemie, tumori cerebrale şi tulburări de comportament cresc la expunerea electromagnetismului radio.