Cât de importanţi sunt ochelarii de soare

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă ne aflăm la sfârşitul verii, razele de soare sunt la fel de puternice, iar în acest caz ochelarii nu reprezintă doar un accesoriu la modă, ci şi o soluţie sigură împotriva razelor ultraviolete (UV).

De ce trebuie să purtăm ochelari de soare?

În primă fază am putea spune că purtatul ochelarilor ne protejează de lumina puternică, de vânt şi de praf. Ei bine, acestea nu sunt singurele beneficii pe care ni le aduc ochelarii de soare, ci îi putem numi, de asemenea, soluţia sigură care ne ajută să prevenim afecţiunile oculare provocate de razele UV.

Keratita

Corneea fiind cea mai expusă razelor solare este prima care poate fi afectată. Lezarea ei este cunoscută în termeni medicali sub numele de keratită (arsura provocată de expunerea îndelungată la soare). Problema necesită îngrijiri medicale de specialitate şi se manifestă prin durere puternică, vedere înceţoşată, înroşirea ochilor, lăcrimare.

Citeşte şi: Vinul roşu ne apără de bolile ochilor

Cataracta

Cristalinul - lentila ochiului - poate fi afectat, de asemenea, de razele ultraviolete. Specialiştii susţin că expunerea îndelungată fără protecţie contribuie la apariţia cataractei.

:

Cum să ne alegem ochelarii?

Chiar dacă, de cele mai multe ori, ochelarii de soare sunt consideraţi un accesoriu, este foarte important să ştiţi că alegerea lor este la fel de importantă precum cea a ochelarilor de vedere.

Cele mai importante caracteristici ale ochelarilor de soare sunt: protecţia faţă de razele ultraviolete (care trebuie să fie de minimum 85%), calitatea lentilei, rezistenţa lor şi chiar a ramelor, astfel încât în cazul unui accident să nu ne rănim.

: