Castravetele amar versus insulina vegetală

1 2 jpg jpeg

Proprietăţile terapeutice ale acestei legume foarte amare au fost atestate de Departamentul Sănătăţii din Filipine, care a semnalat că fructul de Momordica charantia (castravetele amar) poate să reducă nivelul glucidelor din sânge.

Datorită proprietăţilor hipoglicemiante-antidiabetice, castravetele amar este folosit cu succes în tratamentul diabetului zaharat de gradul II. Cercetările au dovedit că o doză de 100 mg/Kg, administrată zilnic, este compatibilă cu 2,5 mg medicament antidiabetic luat de două ori pe zi.

Mai mult, această sursă de insulină vegetală nu are nici contraindicaţii, nici reacţii adverse. Alte studii realizate în cadrul Universităţii Saint Louis din Statele Unite ale Americii au dovedit în urma experimentelor de laborator că extractul de castravete amar previne şi încetineşte evoluţia cancerului de sân şi creşte imunitatea persoanelor bolnave.

Se administrează sub formă de suc proaspăt (un pahar pe zi), de decoct sau de seminţe măcinate adăugate în mâncare. Planta poate fi cultivată şi pe balcon, iar seminţele se găsesc în magazinele Plafar.