Castravetele amar versus insulina vegetal─â

1 2 jpg jpeg

Proprietăţile terapeutice ale acestei legume foarte amare au fost atestate de Departamentul Sănătăţii din Filipine, care a semnalat că fructul de Momordica charantia (castravetele amar) poate să reducă nivelul glucidelor din sânge.

Datorită proprietăţilor hipoglicemiante-antidiabetice, castravetele amar este folosit cu succes în tratamentul diabetului zaharat de gradul II. Cercetările au dovedit că o doză de 100 mg/Kg, administrată zilnic, este compatibilă cu 2,5 mg medicament antidiabetic luat de două ori pe zi.

Mai mult, aceast─â surs─â de insulin─â vegetal─â nu are nici contraindica┼úii, nici reac┼úii adverse. Alte studii realizate ├«n cadrul Universit─â┼úii Saint Louis din Statele Unite ale Americii au dovedit ├«n urma experimentelor de laborator c─â extractul de castravete amar previne ┼či ├«ncetine┼čte evolu┼úia cancerului de s├ón ┼či cre┼čte imunitatea persoanelor bolnave.

Se administreaz─â sub form─â de suc proasp─ât (un pahar pe zi), de decoct sau de semin┼úe m─âcinate ad─âugate ├«n m├óncare. Planta poate fi cultivat─â ┼či pe balcon, iar semin┼úele se g─âsesc ├«n magazinele Plafar.