Care sunt cauzele amorţirii degetelor de la mâini

1 2 jpg jpeg

Aceasta poate să apară în orice zonă a corpului, dar mai frecvent afectate sunt extremităţile, adică mâinile, picioarele şi degetele de la mâini şi picioare.

apare, de obicei, ca urmare a scăderii fluxului de sânge într-o anumită zonă sau a lezării nervilor. Aceştia sunt responsabili de transmiterea impulsurilor de la membre către creier şi de la creier spre corp. Atunci când nervii sunt presaţi, afectaţi sau iritaţi, pot apărea senzaţiile de amorţeală.

De asemenea, amorţeala poate apărea ca urmare a infecţiilor, inflamaţiilor, traumatismelor şi a altor procese anormale.

Fiind cauzată, uneori, de statul într-o anumită poziţie o lungă perioadă, din cauza perturbarii microcirculatiei si inervatiei zonei repsective, exista si situatii cand poate semnala o afectiune neurologica severa, cum ar fi hernia de disc.

Diabeticii şi cei cu scleroză multiplă sau accident vascular cerebral pot experimente aceste simptome. Potrivit medicilor, poate fi vorba de o reacţie adversă la medicamente.

Cea mai bună modalitate prin care poţi reduce inflamaţia este odihnirea mâinii sau a încheieturii. De asemenea, în zona afectată poţi aplica şi gheaţă.

Se recomandă să consumi apă cu lămâie pentru detoxificarea corpului şi combaterea toxinelor care pot provoca amorţirea degetelor.

Poţi face un masaj la degetele amorţite cu o soluţie preparată din oţet de mere şi un vârf de cuţit de cimbrişor. Şi acest amestec favorizează eliminarea toxinelor.