Care este secretul unei vie┼úi mai lungi ┼či mai frumoase?

1 2 jpg jpeg

S-a demonstrat c─â, datorit─â beneficiilor pe care le aduce, ├«notul te ajut─â s─â tr─âie┼čti mai mult ┼či mai bine.

├Ä┼úi ├«mbun─ât─â┼úe┼čte s─ân─âtatea

├Änotul are efecte benefice asupra s─ân─ât─â┼úii, av├ónd o influen┼ú─â pozitiv─â asupra pl─âm├ónilor, cresc├ónd ├«n acela┼či timp capacitatea respiratorie. De asemenea, ├«mbun─ât─â┼úe┼čte func┼úia pulmonar─â ┼či poate controla episoadele de astm la pacien┼úii care sunt diagnostiac┼úi cu aceast─â problem─â de s─ân─âtate.

Te scap─â de stres ┼či te relaxeaz─â

├Änotul este ┼či o surs─â inepuizabil─â de relaxare. Pentru foarte multe persoane sportul este ca ┼či o form─â de medita┼úie. Acest lucru este posibil deoarece ├«notul este o activitate care necesit─â maxim─â concentrare ┼či nu o po┼úi combina cu alte distrac┼úii precum cititul sau privitul la televizor. Studiile au ar─âtat c─â ├«notul reduce stresul ┼či te face s─â te simti relaxat ┼či mai odihnit.

Cite┼čte ┼či:

Cât de benefic este înotul în timpul sarcinii

Înotul ajută copiii să crească sănătos

├Änotul este o forma de antrenament care cre┼čte frecven┼úa cardiac─â ┼či stimuleaz─â circula┼úia sangvin─â. ├Än timpul ├«notului, toate grupele musculare sunt puse ├«n mi┼čcare simultan, provoc├ónd organismul la un antrenament total. De asemenea, acesta poate duce la o sc─âdere ├«n greutate considerabil─â, deoarece ├«n timpul ┼čedin┼úelor o persoan─â poate arde 240 calorii.

Înotul poate fi practicat în toate anotimpurile anului, dar, în special, în această perioadă, când poţi profita de bazinele în aer liber sau chiar de mare.