Care este secretul unei vieţi mai lungi şi mai frumoase?

1 2 jpg jpeg

S-a demonstrat că, datorită beneficiilor pe care le aduce, înotul te ajută să trăieşti mai mult şi mai bine.

Îţi îmbunătăţeşte sănătatea

Înotul are efecte benefice asupra sănătăţii, având o influenţă pozitivă asupra plămânilor, crescând în acelaşi timp capacitatea respiratorie. De asemenea, îmbunătăţeşte funcţia pulmonară şi poate controla episoadele de astm la pacienţii care sunt diagnostiacţi cu această problemă de sănătate.

Te scapă de stres şi te relaxează

Înotul este şi o sursă inepuizabilă de relaxare. Pentru foarte multe persoane sportul este ca şi o formă de meditaţie. Acest lucru este posibil deoarece înotul este o activitate care necesită maximă concentrare şi nu o poţi combina cu alte distracţii precum cititul sau privitul la televizor. Studiile au arătat că înotul reduce stresul şi te face să te simti relaxat şi mai odihnit.

Citeşte şi:

Cât de benefic este înotul în timpul sarcinii

Înotul ajută copiii să crească sănătos

Înotul este o forma de antrenament care creşte frecvenţa cardiacă şi stimulează circulaţia sangvină. În timpul înotului, toate grupele musculare sunt puse în mişcare simultan, provocând organismul la un antrenament total. De asemenea, acesta poate duce la o scădere în greutate considerabilă, deoarece în timpul şedinţelor o persoană poate arde 240 calorii.

Înotul poate fi practicat în toate anotimpurile anului, dar, în special, în această perioadă, când poţi profita de bazinele în aer liber sau chiar de mare.