Care este cauza durerii tale de cap în funcţie de localizarea ei

1 2 jpg jpeg

Anxietatea Atunci când durerea îţi cuprinde fruntea şi nu te lasă nici dacă bei îndeajuns de multă apă, nu deshidratarea este vinovată pentru această neplăcere, ci anxietatea. Grijile şi neliniştea fac durerea mai intensă decât ai crede. Tulburările digestive În cazul în care te dor fruntea, tâmplele şi zona ochilor, iar această durere este însoţită de o alta situată în regiunea stomacului, abdomenului inferior sau a rinichilor este posibil să fie de vină un consum mare de alcool sau o tulburare digestivă. Aditivii din unele alimente, sensibilitatea la anumite produse îţi pot crea asemenea neplăceri. Migrena Durerea intensă pe o parte a capului care apare frecvent în aceeaşi zonă indică o migrenă. Acestei dureri i se alătură uneori şi senzaţia de greaţă, vărsăturile, tulburările de vedere sau de auz.

Citeşte şi: Ce poţi face să previi durerile de cap

Inflamarea mucoasei sinusurilor poate să se manifeste printr-o durere cronică, sâcâitoare care se întinde în jurul ochilor sau şi în zona nasului şi a frunţii, adesea între sprâncene.

Durerea care porneşte de la ceafă şi se ridică pe ceafă până în creştet are o cauză pe care o poţi elimina într-un timp mai scurt: stresul. Odată ştiut motivul pentru care ai acest disconfort, este important să scurtezi cât mai mult posibil perioadele în care eşti supus stresului.