Caravană de informare despre cancerul de colon

1 2 jpg jpeg

Această campanie de informare s-a desfăşurat împreună cu ziarul Adevărul, ziarul Click! şi revistele Click! pentru femei şi Click!Sănătate. În acest an s-au alăturat campaniei medicul Simona Carniciu de la Institutul de Diabet Paulescu şi Florentina Opriş, specialist în nutriţie, sport şi frumuseţe. De asemenea, la eveniment a participat academicianul şi fitoterapeutul Ovidiu Bojor.

„Mă implic de vreo câţiva ani în această campanie pentru că eu consider că oamenii ar trebui să fie foarte atenţi cu tot ceea ce fac. În primul rând, să aibă informaţia corectă şi apoi să aplice ceea ce primesc ca informaţie. Această campanie merge pe două căi: aceea de a informa asupra pericolului cancerului de colon şi de a informa cum să tratezi şi să previi această afecţiune. Din punctul meu de vedere, munca mea este de a ajuta oamenii să înţeleagă şi să prevină anumite afecţiuni şi să aibă un stil de viaţă echilibrat“, a declarat Florentina Opriş.

2 jpg jpeg
2 jpg jpeg

Mai poti citi si:

- Afla ce medicament poate preveni cancerul de colon

- Aspirina prelungeste viata pacientilor cu cancer de colon

- Asa previi bolile colonului!

Cancerul de colon este diagnosticat cel mai frecvent la persoane cu vârsta de peste 50 de ani. Specialistul în nutriţie, sport şi frumuseţe Florentina Opriş spune că „eu cred că fiecare persoană trebuie să fie conştientă că un control medical făcut la timp poate să rezolve incredibil de repede o problemă. Tocmai de asta controalele medicale ar trebui făcute cât mai des. Din punctul meu de vedere, controlul ar trebui făcut înainte de vârsta de 50 de ani. Se spune că boala e undeva instalată cu mult înainte ca noi s-o depistăm“.

2 jpg jpeg

Întreaga campanie de informare s-a desfăşurat sub forma unui dialog continuu între specialistul în nutriţie Florentina Opriş, doctorul Simona Carniciu şi fitoterapeutul Ovidiu Bojor şi oamenii care s-au alăturat acestui eveniment.

2 jpg jpeg

,,Este necesar ca toată populaţia României să fie conştientă că, după o anumită vârstă, controlul la medic nu mai este o opţiune, ci o necesitate pentru a avea o viaţă sănătoasă şi longevivă. Mai ales în cazul cancerului de colon, aceste controale sunt vitale. Lăsaţi ruşinea, jena sau frica la o parte, viaţa are prioritate!”, a precizat medicul Oana Ingrid Mesinschi, de la Spitalul Colţea din Bucureşti.

2 jpg jpeg

Participanţii au fost foarte interesaţi să afle cât mai multe informaţii despre această afecţiune şi au interacţionat cu cei care le-au pus întrebări. Cei care au participat au primit broşuri cu informaţii despre cancerul de colon, revistele Click! pentru femei şi Click! Sănătate, precum şi mere, fructele care stau la baza sintagmei „un măr pe zi te ţine departe de doctor“. La eveniment s-au împărţit 500 de broşuri şi în jur de 2.000 de flyere.

2 jpg jpeg