Când ochii ascund probleme grave de sănătate

1 2 jpg jpeg

Pete galbene

Multe persoane au diabet ┼či nu ┼čtiu acest lucru. ├Äns─â boala poate fi citit─â ├«n ochi, c─âci cauzeaz─â schimb─âri la nivelul retinei. Pot ap─ârea mici firicele ro┼čii, din cauza unor hemoragii minore, c├ót ┼či mici pete galbene, care nu sunt altceva dec├ót depuneri de lipide. Aceste simptome sunt ├«nso┼úite ┼či de vedere ├«nce┼úo┼čat─â.

Oftalmologii ├«┼či pot da seama dac─â o persoan─â sufer─â de hipertensiune arterial─â uit├óndu-se la retin─â. Astfel, dac─â apar mici vase de s├ónge care se ÔÇ×├«ncurc─âÔÇť unul cu altul poate fi semn al hipertensiunii arteriale. Cel afectat are ┼či dureri de cap ┼či obrajii ro┼čii.

O mic─â umfl─âtur─â, de culoare galben─â, care poate ap─ârea at├ót pe pleoapa inferioar─â, c├ót ┼či pe cea superioar─â, care nu se vindec─â, poate fi semnul unui cancer de piele. Totodat─â, ├«n locul ├«n care apare aceast─â umfl─âtur─â genele nu mai cresc.

Ochi tulburi

Ochii ├«nce┼úo┼ča┼úi, tulburi, apar ├«n sepcial la persoanele de v├órsta a treia ┼či sunt semn de cataract─â, o afec┼úiune care necesit─â interven┼úie chirurgical─â. Cei care sufer─â de aceast─â afec┼úiune se confrunt─â ┼či cu probleme de vedere.

Inel gri în jurul corneei

Un inel cenu┼čiu, ├«n jurul corneei, poate fi semnul unui colesterol m─ârit ┼či a nivelului crescut al trigliceridelor din organism, spun speciali┼čtii de la American Academy of Ophtalmology. Totodat─â, ceste persoane au un risc crescut de infract.

Albul ochiului, de culoare galben─â

├Äng─âlbenirea albului ochilor este un semn de alarm─â, c─âci poare ar─âta o problem─â biliar─â sau hepatic─â. Astfel, cel ├«n cauz─â poate suferi de ciroz─â, de hepatit─â. ├Än cazul hepatitei, ┼či pielea celor bolnavi devine mai galben─â.