Când este necesară detoxifierea corpului

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, cele mai frecvente simptome care indică că organismul este încărcat de toxine, precum şi câteva metode de a-l detoxifia!

Când este necesară detoxifierea corpului: apar probleme de digestie

Începând cu o anumită vârstă, organismul începe să prezinte anumite deficienţe precum flatulenţă, aciditate, digestie grea, constipaţie, diaree etc.

Astfel, atunci când simţim că digestia nu funcţionează optim, este recomandat să consumăm alimente uşoare, în cantităţi mici şi să se mestece bine fiecare înghiţitură.

Când este necesară detoxifierea corpului: stări de iritare şi anxietate

O stare de spirit caracterizată de emoţii negative precum iritabilitate accentuată sau anxietate poate semnala că ficatul este supraîncărcat de toxine.

Când este necesară detoxifierea corpului: aspectul tenului

Aspectul pielii tenului reflectă adesea starea de spirit. Astfel, cearcănele, pungile de sub ochi, pleoapele umflate sau o piele cu impurităţi vizibile, toate acestea sunt semne că organismul este încărcat cu toxine.

Când este necesară detoxifierea corpului: piele cu aspect îngălbenit

Dacă pielea sau albul ochilor au căpătat o culoare gălbuie, cel mai probabil suferi de o tulburare a ficatului, organul nemaifiind capabil să cureţe sângele.

Când este necesară detoxifierea corpului: alergii

Atunci când se schimbă anotimpurile, tot mai multe persoane suferă de alergii. Şi aceste afecţiuni arată că organismul este supraîncărcat de toxine, fiind astfel necesară o dietă de detoxifiere.

Detoxifierea te ajută să-ţi revii în formă

Specialiştii susţin că este nevoie de cel puţin o cură de detoxifiere pe an. Chiar şi de mâine este un moment bun să profitaţi de această perioadă pentru a vă îmbunătăţi starea generală de sănătate.

Cura de detoxifiere stimulează funcţia ficatului, a splinei şi bilei, şi oferă mai mult timp pentru digerarea alimentelor.

Ficatul este principalul organ care se ocupă de reglarea grăsimilor şi de filtrarea substanţelor nutritive din alimente. Dacă îl ajutăm să funcţioneze la parametri normali, ne recuperăm energia vitală şi puterea de concentrare.

Mănâncă multe fructe şi legume colorate

În fiecare zi, pe stomacul gol, se bea un pahar de apă în care aţi stors puţină zeamă de lămâie. Veţi resimţi imediat efectul său tonic, de energizare, dar şi de stimulare a sistemului digestiv.

Luaţi apoi micul dejun, care trebuie să fie uşor, nu bogat în grăsimi. De exemplu, puteţi mânca iaurt cu cereale integrale, ori o salată de legume şi un ou fiert.

Pe parcursul zilei includeţi cât mai multe fructe şi legume colorate, bogate în fibre şi antioxidanţi, cum sunt ceapa, morcovii, ridichile, castraveţii. În felul acesta se înlocuiesc alimentele care stresează ficatul, ca de exemplu carnea roşie sau pastele făinoase, şi să vă păstraţi totuşi energia.

Renunţă la cafea şi alcool!

Bea pe zi doi litri de apă şi ceai de rooibos, ceai verde, mentă, salvie, tei, echinacea, urzică, trifoi roşu. Detoxifiante sunt şi sucurile proaspete de sfeclă, morcovi şi mere.

Dacă e posibil, se recomandă vizita la un medic nutriţionist, care să conceapă o dietă personalizată. Aceasta poate cuprinde şi suplimente alimentare, necesare completării lipsurilor din alimentaţie sau a scăderii apetitului.