Boli care pot cauza îngrăşarea

1 2 jpg jpeg

Boli care cauzează îngrăşarea: hipotiroidismul

Hipotiroidismul, afecţiune a glandei tiroide- organismul nu mai secretă suficienţi hormoni-, se manifestă prin încetinirea metabolismului. Aşadar, persoanele care suferă de această boală sunt mai predispuse la îngrăşare. De aceea, înainte de a te apuca de orice cură de slăbire, este foarte important să mergi la medic, pentru analize medicale amănunţite.

Boli care cauzează îngrăşarea: sindromul ovarelor polichistice

O altă afecţiune frecventă, care poate favoriza apariţia kilogramelor în plus, este sindromul ovarelor polichistice. Mai exact, vorbim despre un dezechilibru hormonal care afectează ovulaţia. Afecţiunea se manifestă prin apariţia multor chisturi mici la nivelul ovarelor. Simptomele ei constau nu numai în reducerea frecvenţei menstruaţiilor , cât şi prin sângerări vaginale, prin apariţia unor fire de păr sau a acneei pe faţă şi prin depresie sau schimbări de dispoziţie.

sindromul Cushing

Şi sindromul Cushing poate duce la îngrăşare, apare mai ales depunerea de grăsime în jurul gâtului, iar faţa persoanelor afectate de boală este umflată. Boala apare atunci când organismul este expus la doze mari de cortizol, cunoscut şi drept hormon al stresului, din cauza administrării unor medicamente, dar şi din cauza unor tumori necanceroase. Boala afectează mai des femeile decât bărbaţii şi apare între 20 şi 50 de ani.

Totodată, şi istoricul familiei contează. Un copil are un risc cu 15% mai mare de a fi obez, chiar dacă părinţii lui au o greutate normală, cu 40% mai mare, dacă unul dintre părinţi este obez şi cu 80%, în cazul în care ambii părinţi sunt obezi.

depresia

Când suferi de depresie, eşti mult mai predispus la îngrăşare, în comparaţie cu persoanele care nu au probleme de sănătate. Asta pentru că multe pastile antidepresive cauzează acumularea de kilograme în plus. Totodată, un studiu publicat în Jurnalul American al Sănătăţii Publice a arătat că persoanele care sunt supărate câştigă mai uşor în greutate fiindcă pot consuma mai multe alimente bogate în calorii şi în grăsimi.