Aşa-ţi protejezi ochii vara!

1 2 jpg jpeg

Ai un regim alimentar variat

Ceea ce mănânci contează mult pentru menţinerea sănătăţii oculare. Ai nevoie de vitamine, C şi E, acizi graşi Omega-3, zinc. Prin urmare, o dietă bogată în legume, fructe, peşte te-ar ajuta să ai o vedere mai bună, mai mult timp. Mănâncă nuci, citrice, cereale, verdeţuri, peşte gras.

Eviţi frecarea ochilor

Când simţi un obiect străin eşti tentat să-ţi freci ochii pentru a-l îndepărta, ceea ce poate afecta vasle de sânge mici din zona lor. Foloseşte mai bine o compresă cu apă rece sau clăteşte ochiul cu apă din abundenţă, pentru a îndepărta orice impuritate a pătruns şi a devenit supărătoare.

Nu-ţi petreci serile în faţa telefonului

Navigatul pe internet pe telefonul mobil, înainte de culcare, cu lumina stinsă, îţi oboseşte ochii. Este cu atât mai solicitant pentru ei dacă-ţi petreci ore în şir în faţa ecranului. Înceţoşarea vederii, ameţelile, greaţa sunt semne clare că ai exagerat. Dacă vrei totuşi să-ţi petreci timpul aşa înainte de a adormi, pentru că asta te relaxează cel mai bine, odihneşte-ţi ochii la fiecare 20 de minute sau din timp în timp şi măreşte fontul când citeşti ceva.

Apelezi rar la picături

Imediat ce îţi simţi ochii uscaţi, nu este indicat să apelezi la picături Dacă le aplici prea mult timp şi fără un motiv serios pot crea dependenţă şi chiar irita ochii. Ideal ar fi să apelezi la ele numai la indicaţia unui medic, exact pe perioada recomandată.

Dacă observi că te irită, îţi înroşesc ochii sau îţi provoacă mâncărimi, opreşte tratamentul şi reprogramează-te la doctor. De asemenea, e înţelept să nu le iei pe aceleaşi dacă afecţiunea revine, ştiind că remedial a funcţionat prima dată.

Te demachiezi în fiecare seară

Ai grijă să te demachiezi înainte de somn. Foloseşte numai produse în termen, de preferat nu mai mult de 6 luni de la deschidere, mai ales în cazul fardurilor pentru ochi şi a rimelului. În cazul acestora din urmă, bacteriile dăunătoare se pot dezvolta peste măsură, mai ales dacă le ţii în spaţii întunecate şi expuse umezelii.