Aşa ne distruge alcoolul sănătatea!

1 2 jpg jpeg

Creierul

Diferite părţi ale creierului controlează procese diferite, iar alcoolul influenţează fiecare dintre aceste zone, pe rând.

De aceea, în momentul în care abuzaţi de alcool deveniţi mai puţin inhibaţi şi nu mai gândiţi la fel de clar, emoţiile devin exagerate şi începeţi să uitaţi lucruri sau să pierdeţi noţiunea timpului.

Atunci când alcoolul influenţeză cerebelul, începeţi să vă pierdeţi echilibrul şi coordonarea mişcărilor şi nu mai aveţi stabilitate.

Rinichii

Rinichii elimină aproximativ 5% din alcool prin urină. De asemenea, ei lucrează pentru păstrarea unui volum constant de apă în organism.

Alcoolul este un diuretic. Daca beţi prea mult, corpul ajunge să elimine mai multă apă decât absoarbe şi se poate deshidrata, provocând ameţeală şi dureri de cap.

Ficatul În cazul în care în organism intră prea mult alcool, enzimele din ficat care purifică substanţele intrate în organism se termină, lasând alcoolul să se acumuleze în corp.

Acest femomen poate duce la dureri de cap şi ameţeli. Sunt necesare trei ore sau chiar mai mult pentru a elimina din organism alcoolul introdus dintr-o singură băutură.

Click! spune

Concentraţia de alcool care intră în organism şi modul în care este aceasta absorbită depinde de mai mulţi factori: cantitatea pe care o consumaţi şi cât de repede, greutatea, sexul şi dacă beţi sau nu pe stomacul gol.