Aşa îmbunătăţeşti sănătatea inimii! Mizează pe dietă şi mişcare

1 2 jpg jpeg

Un sistem cardiac ce funcţionează la capacitate optimă înseamnă, în sens larg, energie, forţă fizică şi psihică, exact ceea ce ai nevoie ca să obţii un sentiment de satisfacţie deplină.

Adoptă o dietă echilibrată

Ai auzit acest lucru de multe ori, suntem siguri. Se vorbeşte mult despre dieta sănătoasă, pentru că, într-adevăr, o siluetă de invidiat şi o sănătate bună se menţin dacă adopţi principii alimentare echilibrate din punct de vedere nutriţional. Probabil că ai înţeles până acum şi că este, practic, imposibil să reduci depozitele de grăsime din anumite locuri executând mişcări ţintite. Mai exact, nu este chiar aşa de uşor cum se crede, să arzi grăsimea abdominală cu un număr de serii de abdomene. Aceste exerciţii vor "topi" excesul de grăsime în aceeaşi cantitate ca şi la nivelul picioarelor, braţelor şi chiar al feţei, nu doar din jurul taliei.

Îţi propunem un exerciţiu de imaginaţie. Abdomenul tău tonifiat este format din muşchi grei, care, ipotetic, sunt precum pietrele acoperite de apă (grăsime corporală) într-o cadă. Scopul este să ridicăm la suprafaţă pietrele. Aici avem două cai: fie să muncim mai mult şi să înmulţim pietrele-muşchii, pentru a obţine o formaţiune musculară superioară suprafeţei de apă, fie scoatem apa din cadă – “topim” grăsimea, adoptând o dietă light, bazată pe multe legume şi fructe. A doua metodă mi se pare mai eficientă şi benefică pe termen lung, deoarece scapi de depozitele de grăsime, care se adună şi în jurul inimii, făcând-o vulnerabilă.

Creşte rezistenţa fizică

Muşchii abdominali, dacă e să ne raportăm tot la ei, au nevoie de rezistenţă pentru a se dezvolta. Funcţia principală a muşchilor abdominali este să ajute la flexarea coloanei vertebrale, altfel spus, e ca şi cum te aştepţi să ţi se tonifieze braţele şi umerii dacă ridici braţele în aer de nenumărate ori. Când simţi că poţi, că eşti pregătit, e bine să măreşti intensitatea exerciţiilor. Altfel, mişcările nu mai au efectul scontat. Aşa cum măreşti greutăţile ganterelor, ca să faci masă musculară, aşa este indicat să creşti şi intensitatea exerciţiilor tip cardio.

Data viitoare, nu evita antrenamentele Cross Fit! Acestea cuprind gamă foarte largă şi variată de exerciţii cu greutăţi, de gimnastică, de alergare, tip sprint şi sunt gândite special pentru a-ţi testa limitele. Printre beneficiile acestui tip de antrenament se numără faptul că măreştI rezistenţa cardiovasculară. Pe perioada antrenamentului, bătăiele inimii rămân alerte, iar acest lucru duce la îmbunătăţirea rezistenţei cardiace.