Antibiotice naturale sau pastile?

1 2 jpg jpeg

Antibioticele de sinteză pot fi utilizate pentru tratamentul infecţiilor provocate de bacterii, dar sunt total ineficiente în infecţiile virale. În cele mai multe cazuri, infecţiile din sezonul rece (răcelile, rinofaringitele, sinuzitele, otitele, bronşitele) sunt provocate de viruşi, iar vindecarea pacienţilor se produce şi fără antibiotice.

Dacă vom încerca să tratăm aceste boli cu ajutorul antibioticelor sintetice, nu vom reuşi să ne vindecăm mai repede. În schimb, vom contribui la apariţia rezistenţei bacteriene. Bacteriile rezistente cresc, se reproduc şi îşi modifică forma şi structura.

În consecinţă, apar infecţiile micotice, care sunt mai grave şi mai greu de tratat. De aceea trebuie să profităm cât mai mult de virtuţile vindecătoare ale naturii. Pentru răceli, inhalaţiile cu ulei volatil de lavandă sau cimbru fac minuni.

La fel de eficiente sunt pulberea de turmeric (şofran de India), scorţişoara sau pulberea de seminţe de muştar amestecată cu miere (sub formă de pastă).

De asemenea, puteţi să vă întăriţi sistemul imunitar în această perioadă consumând alimente cu gust picant, precum usturoiul, ceapa, hreanul, ridichea neagră sau ghimbirul.

Inhalaţii cu ulei de salvie

În 2 l de ceai de cimbru sau busuioc se pun 2-10 picături de uleiuri volatile de eucalipt, salvie sau brad. Se inspiră aburul timp de 10 minute.

Uleiurile volatile de eucalipt, salvie sau brad pot fi administrate şi intern, cu miere de albine, 2-5 picături de 3 ori pe zi, în funcţie de starea pacientului.

Apa cu argint distruge viruşii

S-a descoperit că argintul coloidal e atât un remediu, cât şi o metodă de prevenire a răcelii, gripei, infecţiilor şi fermentaţiilor cauzate de bacterii, fungi sau viruşi.

Luat zilnic, întăreşte sistemul imunitar. Se prezintă sub forma unei soluţii coloidale de particule submicroscopice de argint aflate în suspensie în apa pură ionizată datorită sarcinii electrice foarte mici asociată fiecărei particule.

Preparatul nu are gust şi nu este toxic. Doza zilnică recomandată pentru tratamentul infecţiilor e de 1 linguriţă de 3-6 ori pe zi (între mese), pentru adulţi, şi de 1 linguriţă de 3 ori pe zi (între mese), pentru copii. Doza zilnică pentru întreţinere e de o linguriţă pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol.

Preţ 25 lei / 100 ml sau 80 lei 500 ml (la Centrul Medical Ayurveda)