Alimente care alungă durerile de cap

1 2 jpg jpeg

Alimente care alungă durerile de cap - cartofii copţi

Cartofii copţi reprezintă cel mai bun remediu în cazul durerilor de cap provocate de mahmureală. În mod surprinzător, un cartof copt (cu tot cu coajă) conţine 721 de miligrame de potasiu, în comparaţie cu o banană (467 miligrame de potasiu).

Alimente care alungă durerile de cap - cafeaua

În unele cazuri, consumul de cafea poate fi un real ajutor, însă doar în cantităţi moferate. Cafeina are efect vasoconstrictor, calmând durerile de cap cum, de altfel, majoritatea analgezicelor alopate conţin cafeină.

Alimente care alungă durerile de cap - pepene roşu

De cele mai multe ori, durerea de cap apare atunci când organismul este foarte deshidratat. Pentru a contracara acest efect, consumă cât mai multe lichide, dar şi alimente bogate în apă precum pepenele roşu, castravetele, căpşuni sau grepfrutul.

Pepenele roşu conţine minerale esenţiale precum magneziu şi potasiu, astfel că o porţie pe zi te poate scuti de durerile de cap.

Alimente care alungă durerile de cap - alimente picante

Oricât vi s-ar părea de ciudat, sosurile picante, ardeii iuţi şi usturoiul elimină durerile de cap, în cazurile în care acestea sunt provocate de congestionarea sinusurilor.

Alimente care alungă durerile de cap - iaurtul

Durerile de cap pot fi provocate, de asemenea, de lipsa calciului în organism, susţin specialiştii, astfel că e important să consumaţi alimente bogate în calciu: iaurtul grecesc, fără adaos de zaharuri.

Alimente care alungă durerile de cap - seminţe de susan

Durerile de cap sunt frecvente în cazul femeilor, mai ales în perioda menstruaţiei. Bogate în vitamina E şi magneziu, seminţele de susan ajută la restabilirea nivelului de estrogen din organism şi combat, astfel, migrenele.

Alimente care alungă durerile de cap - migdale

Având un conţinut ridicat de magneziu, migdalele relaxează vasele de sânge şi previn migrenele.

Alimente care alungă durerile de cap - banane

Bananele reprezintă o altă sursă bogată de magneziu şi potasiu alături de spanac, seminţe de floarea-soarelui, cartofii dulci.

Alimente care alungă durerile de cap - peşte gras

Somonul, macroul, tonul, sardinele, heringul reprezintă surse bogate de Omega-3, recunoscut pentru rolul său de antiinflamator. Astfel, o dietă bogată în acizi graşi sănătoşi poate reduce şi preveni durerile de cap.