Ai grijă la respiraţia urât mirositoare!

1 2 jpg jpeg

Iată care sunt metodele cel mai la îndemână pentru a preveni şi trata respiraţia care nu miroase bine:

* Periază-te după fiecare masă. Nu e deloc comod să porţi peste tot periuţa de dinţi, fie că ieşi în oraş la o masă, fie că eşti la serviciu. Dar e cea mai sigură metodă de a întreţine sănătaeta dinţilor şi prospeţimea respiraţiei. Nu te păcăli cu gumele de mestecat. Fac mai mult rău decât bine!

* Primul lucru dimineaţa, spală-te pe dinţi! Nu bea nici un strop de apă sau cafea, când te trezeşti. Mai întâi spală-ţi dinţii şi limba, pentru a înlătura toxinele acumulate în cavitatea bucală în timpul somnului.

* Mănâncă un măr. Acest fruct ajută la curăţarea gurii, alungând majoritatea bacteriilor care provoacă halena.

* Fă gargară. Pentru asta poţi folosi fie apă cu zeamă de lămâie, fie diversele produse speciale, din farmacii.

* Remedii urgente. Dacă nu ai periuţa de dinţi la îndemână şi vrei să scapi uşor de o respiraţie urât mirositoare, mestecă o frunză de mentă, câteva seminţe de floarea-soarelui, cuişoare sau câteva frunze de pătrunjel. Acestea sunt însă remedii ce tratează, pe termen scurt, efectul, nu şi cauza halenei.

* Fă o vizită medicului tău. E posibil ca respiraţia urât mirositoare să fie şi din cauza unor diagnostice medicale grave. De aceea, ia în calcul o vizită la medicul de familie. Desigur, nu înainte de a elimina toate cauzele de natură stomatologică.