Află ce dureri banale pot indica probleme grave!

1 2 jpg jpeg

Stări de balonare repetate

Deşi femeile au stări de balonare mai des decât bărbaţii din cauza menstruaţiei, dacă descoperi că totuşi ţi se întâmplă foarte des să fii balonată ar trebui să mergi la doctor. Vezi în ce măsură te doare abdomenul atunci când eşti balonată sau cât de greu îţi este să mănânci. Ar putea fi o problemă genitală care trebuie investigată de medic.

Dureri de cap puternice

Spargerea unui vas de sânge de la nivelul creierului poate declanşa o durere de cap chinuitoare. Cunoscută în termeni medicali ca ,,ruperea unui anevrism", problema necesită atenţie de urgenţă. Alte simptome care trebuie să te îngrijoreze sunt şi durerile în piept, oboseală continuă şi vederea înceţoşată. Nu mai amâna vizita la medic pentru a afla cauza lor.

Durere de dinţi

O durere sau înţepătură atunci când mănânci îngheţată sau bei ceva foarte rece este o neplăcere acceptabilă. Dar durerile-şoc şi sentimentul că dinţii tăi devin din ce în ce mai sensibili înseamnă cu siguranţă un drum la dentist. O durere intensă poate înseamna şi afectarea unui nerv. Amânarea vizitei la dentist poate duce la răspândirea bacteriei în gură, ceea ce provoacă dureri foarte mari.

Citeşte şi:

Durerile cronice de spate pot afecta creierul

Meditaţia te ajută să combaţi durerile

Alină durerile cu uleiuri esenţiale

Durere în piept

Anumite alimente produc arsuri la stomac sau chiar indigestie. Trebuie să-ţi dai seama dacă este una din acestea două sau e vorba de ceva mult mai periculos. Cel mai sigur mod este să mergi la doctor, mai ales dacă ele durează o perioadă mai lungă de timp. Dacă simţi ca şi cum ai greutăţi pe piept sau simţi durere în aceeaşi zonă, ar putea fi unul din multele semne ale unui atac de cord.

Creştere nenaturală a părului

Dacă observi păr des şi negru pe faţă, piept, stomac sau pe sâni, ar putea fi vorba de o problemă genitală, sindromul ovarelor polichistice. Apare odată cu dereglări hormonale în organismul tău. Alte simptome pot fi menstruaţiile neregulate şi dificultatea de a rămâne gravidă.

Scădere bruscă în greutate

Dacă pierzi brusc în greutate mai mult decât ar trebui ar trebui să-ţi pui semne de întrebare. Pirderea bruscă a kilogramelor brusc poate fi semnalul de declanşare a diabetului sau alte a altor afecţiuni grave.