Afl─â care sunt urm─ârile unei igiene dentare necorespunz─âtoare!

1 2 jpg jpeg

Poate afecta inima

Persoanele care suferă de afecţiuni gingivale sunt de două ori mai predispuse la afecţiuni coronariene, spre deosebire de cele care nu suferă de parodontoză.

Bacteriile din cavitatea bucal─â ajung mai repede ├«n sistemul sanguin ┼či se ata┼čeaz─â de vasele de s├ónge, duc├ónd la formarea ateroamelor ┼či, implicit, la cre┼čterea riscului de a suferi de afec┼úiuni ale inimii.

Cre┼čte riscul de demen┼ú─â

O igien─â dentar─â necorespunz─âtoare poate avea un impact negativ asupra creierului. ├Ängrijirea precar─â a danturii cre┼čte riscul de demen┼ú─â.

Cercetătorii susţin că bacteriile cavităţii bucale se răspândesc în creier prin intermediul nervilor cranieni care sunt conectaţi de maxilari, contribuind astfel la formarea unor plăci asemănătoare cu cele care apar în cazul bolii Alzheimer.

Îngreunează capacitatea organismului de a menţine glucoza în limite normale

Studiile arat─â c─â deseori persoanele diabetice sufer─â ┼či de afec┼úiuni ale cavit─â┼úii bucale.

Speciali┼čtii afirm─â c─â problemele gingivale ├«ngreuneaz─â capacitatea organismului de a men┼úine nivelul de zah─âr din s├ónge ├«n limite normale.

Declan┼čeaz─â bolile respiratorii

Afec┼úiunile gingivale cresc riscul apari┼úiei infec┼úiilor respiratorii. Acestea sunt cauzate de bacteriile cavit─â┼úii bucale, care odat─â ce au p─âtruns ├«n pl─âm├óni duc la inflamarea lor ┼či la declan┼čarea bolilor pulmonare.