Afecţiunea care-ţi pune vederea în pericol

1 2 jpg jpeg

Partea colorat─â a ochiului cunoscut─â sub denumirea de iris poate fi afectat─â pe parcursul vie┼úii, ├«n momentul ├«n care acesta se inflameaz─â, afect├ónd ┼či structura din interiorul ochiului poart─â denumirea de iridociclit─â.

Din ce cauz─â apare iridociclita?

De la o simpl─â infec┼úie la sinusuri sau un abces dentar p├ón─â la prezen┼úa virusurilor virale precum herpes sau zona zoster pot declan┼ča aceast─â afec┼úiune.

Poate ap─ârea ┼či pe fondul unor afec┼úiuni precum boala Chron, colit─â ulcerativ─â sau afec┼úiuni autoimune precum spondilita anchilozant─â sau boala Behcet.

De┼či de cele mai multe ori cauzele nu pot fi identificate, pacientul ajunge la medic datorit─â ochilor ce devin ro┼čiatici, durero┼či ┼či semnal├ónd o sl─âb─â acuitate vizual─â.

Dacă te confrunţi cu sensibilitate la lumină la unul sau la ambii ochi nu ezita să mergi la medicul specialist, chiar dacă par simptome mici, pot ascunde probleme mari în stadii incipiente.

Afl─â ce exerci┼úii po┼úi s─â faci ca s─â ├«┼úi men┼úii ochii s─ân─âto┼či AICI

Netratat─â poate cauza glaucom

Afectarea irisului ├«n timp dac─â nu este tratat─â corespunz─âtor poate duce la sechele grave ┼či la final la pierderea vederii.├Äns─â p├ón─â la stadiul final te po┼úi confrunta cu glaucom sau chiar cataract─â.

├Än anumite cazuri, este necesar ca pe perioada tratamentului s─â te afli sub supravegherea unei echipe medicale complexe form─â din medic stomatolog, infec┼úionist, reumatolog, neurolog, mai ales dac─â nu se g─âse┼čte exact cauza apari┼úiei.

Tratamentul ├«n sine nu este unul complicat, se recomand─â de regul─â folosirea pic─âturilor ┼či unguentelor cu antibiotic pentru a dilata pupila ┼či a evita lipirea irisului de structurile posterioare ale ochiului.

├Än cazul acestei afec┼úiuni oculare rec─âderile sunt frecvente, motiv pentru care se recomand─â controale periodice la distan┼úe mici de timp, iar dac─â apar complica┼úii se poate interveni ┼či chirurgical cum este opera┼úia de cataract─â.