Acestea sunt cele mai rare boli din lume!

1 2 jpg jpeg

Mai jos poţi regăsi cele mai ciudate boli din lume, din fericire cazurile fiind rare, însă este bine de ştiut în cazul în care apar primele simptome să apelezi imediat la ajutor specializat. Sindromul Ierusalim

Deşi pare oarecum un pic ciudată această denumire, trebuie precizat faptul că acest sindrom este o boală psihică care la persoanele ce au ales ca destinaţie de vacanţă Ierusalimul. Această afecţiune poate fi dezvoltată pe o perioadă de câteva săptămâni sau până când se termină călătoria.

Explicaţia vine din faptul că există riscul ca acele persoane să devină psihotice în momentul în care ajung în Oraşul Sfânt şi să dezvolte obsesii sau chiar halucinaţii religioase.

Sindromul mutilării propriului corp

Şi această afecţiune face parte din categoria bolilor rare, care se pare că afectează atât psihicul cât şi fizicul, fiind considerate o boală genetică.

Persoanele cele mai afectate şi totodată cele mai predispose la a dezvolta ace st sindrom sunt copiii ce prezintă un retard mintal moderat, au parte şi dezvoltă un comportament agresiv mai ales asupra propriului lor organism, muşcându-şi buzele, degetele, picioarele, mâinile, lovindu-se de diferite obicte din casă.Starea lor fiind o continua agitaţie, uneori manifestându-se chiar şi în somn.

Citeşte şi: Boli transmise de animalele de companie

Sindromul vederii distorsionate

Cunoscut fiind şi ca sindromul Alice în Ţara Minunilor, această afecţiune pare a fi de natură neurologică, susţin specialiştii. Astfel că, desi ochii sunt perfect sănătoşi, creierul acestor persoane ajunge să interpreteze în mod eronat informaţiile primite.

Există chiar posibilitatea de a crede că anumite părţi ale organismului sunt mai mari sau mai mici, nu se poate aprecia corespunzător distanţa.

De cele mai multe ori, acest sindrom apare fie din cauza unei migrene puternice, fie din cauza prezenţei unei tumori, sau la persoanele consumatoare de substanţe ilegale.