Acestea sunt cele mai rare boli din lume!

1 2 jpg jpeg

Mai jos po┼úi reg─âsi cele mai ciudate boli din lume, din fericire cazurile fiind rare, ├«ns─â este bine de ┼čtiut ├«n cazul ├«n care apar primele simptome s─â apelezi imediat la ajutor specializat. Sindromul Ierusalim

De┼či pare oarecum un pic ciudat─â aceast─â denumire, trebuie precizat faptul c─â acest sindrom este o boal─â psihic─â care la persoanele ce au ales ca destina┼úie de vacan┼ú─â Ierusalimul. Aceast─â afec┼úiune poate fi dezvoltat─â pe o perioad─â de c├óteva s─âpt─âm├óni sau p├ón─â c├ónd se termin─â c─âl─âtoria.

Explica┼úia vine din faptul c─â exist─â riscul ca acele persoane s─â devin─â psihotice ├«n momentul ├«n care ajung ├«n Ora┼čul Sf├ónt ┼či s─â dezvolte obsesii sau chiar halucina┼úii religioase.

Sindromul mutil─ârii propriului corp

┼×i aceast─â afec┼úiune face parte din categoria bolilor rare, care se pare c─â afecteaz─â at├ót psihicul c├ót ┼či fizicul, fiind considerate o boal─â genetic─â.

Persoanele cele mai afectate ┼či totodat─â cele mai predispose la a dezvolta ace st sindrom sunt copiii ce prezint─â un retard mintal moderat, au parte ┼či dezvolt─â un comportament agresiv mai ales asupra propriului lor organism, mu┼čc├óndu-┼či buzele, degetele, picioarele, m├óinile, lovindu-se de diferite obicte din cas─â.Starea lor fiind o continua agita┼úie, uneori manifest├óndu-se chiar ┼či ├«n somn.

Cite┼čte ┼či: Boli transmise de animalele de companie

Sindromul vederii distorsionate

Cunoscut fiind ┼či ca sindromul Alice ├«n ┼óara Minunilor, aceast─â afec┼úiune pare a fi de natur─â neurologic─â, sus┼úin speciali┼čtii. Astfel c─â, desi ochii sunt perfect s─ân─âto┼či, creierul acestor persoane ajunge s─â interpreteze ├«n mod eronat informa┼úiile primite.

Există chiar posibilitatea de a crede că anumite părţi ale organismului sunt mai mari sau mai mici, nu se poate aprecia corespunzător distanţa.

De cele mai multe ori, acest sindrom apare fie din cauza unei migrene puternice, fie din cauza prezenţei unei tumori, sau la persoanele consumatoare de substanţe ilegale.