Aceste simptome pot indica o tumoare cerebrală!

1 2 jpg jpeg

Oboseala accentuată

Dacă ai început să te confrunţi cu stări de somnolenţă persistente deşi dormi cele 8 ore pe noapte, ai parte de vărsături persistente şi inexplicabile, te confrunţi cu vedere dublă şi ameţeală persistentă, dificultăţi de vorbire sau de exprimare, dificultăţi de mers atunci nu amâna vizita la medic. Migrenele

Printre cel mai des întâlnite simptome se regăsesc durerile de cap din ce în ce mai frecvente şi moderate ca intensitate, slăbirea musculaturii sau diferite tulburări motorii ori reducerea capacităţilor de auz sau văz.

O dată depistată această tumoare, se va analiza minuţios locul unde aceasta se află, starea pacientului generală şi eventualele riscuri ale unei operaţii.

Alte simptome regăsite în cazul tumorii beningne sunt amorţelile resimţite la nivelul braţelor, a picioarelor sau chiar a feţei, stări frecvente de slăbiciune sau pierderi scurte de memorie.

În funcţie de locul în care apar acestea, se pot resimţi mai puţin sau mai acut. Este important de precizat faptul că nu întotdeauna durerile de cap sunt datorate prezenţei unei tumori cerebrale.

În cazul în care la nivelul creierului apar aceste tumori, ele provoacă o presiune în funcţie de zona în care se formează transmiţând diferite semnale cele mai dese fiind cele menţionate mai sus.

Dacă tumoarea este beningnă, adică nu este de natură cancerigenă, se poate trata în totalitate fără a fi nevoie o intervenţie chirurgicală. Sunt foarte rare cazurile în care o tumoare beningnă se transformă într-una malignă, adică canceroasă. Din fericire, aceste tumori beninge dacă sunt ţinute sub supraveghere imediat ce au fost depistate, în decursul câtorva luni se pot micşora, dacă se observă efectul opus şi aceasta creşte în dimensiune, este necesară extragerea sa pe cale chirurgicală, având un risc foarte mic de recidivă.

Nimeni nu poate garanta că o tumoare extirpată nu poate să apară într-un alt loc sau că nu va mai recidiva niciodată. Este important ca periodic să mergi la medic şi să nu ignori semnalele transmise de corpul tău.