Aceste simptome pot indica o tumoare cerebral─â!

1 2 jpg jpeg

Oboseala accentuat─â

Dac─â ai ├«nceput s─â te confrun┼úi cu st─âri de somnolen┼ú─â persistente de┼či dormi cele 8 ore pe noapte, ai parte de v─ârs─âturi persistente ┼či inexplicabile, te confrun┼úi cu vedere dubl─â ┼či ame┼úeal─â persistent─â, dificult─â┼úi de vorbire sau de exprimare, dificult─â┼úi de mers atunci nu am├óna vizita la medic. Migrenele

Printre cel mai des ├«nt├ólnite simptome se reg─âsesc durerile de cap din ce ├«n ce mai frecvente ┼či moderate ca intensitate, sl─âbirea musculaturii sau diferite tulbur─âri motorii ori reducerea capacit─â┼úilor de auz sau v─âz.

O dat─â depistat─â aceast─â tumoare, se va analiza minu┼úios locul unde aceasta se afl─â, starea pacientului general─â ┼či eventualele riscuri ale unei opera┼úii.

Alte simptome regăsite în cazul tumorii beningne sunt amorţelile resimţite la nivelul braţelor, a picioarelor sau chiar a feţei, stări frecvente de slăbiciune sau pierderi scurte de memorie.

În funcţie de locul în care apar acestea, se pot resimţi mai puţin sau mai acut. Este important de precizat faptul că nu întotdeauna durerile de cap sunt datorate prezenţei unei tumori cerebrale.

În cazul în care la nivelul creierului apar aceste tumori, ele provoacă o presiune în funcţie de zona în care se formează transmiţând diferite semnale cele mai dese fiind cele menţionate mai sus.

Dac─â tumoarea este beningn─â, adic─â nu este de natur─â cancerigen─â, se poate trata ├«n totalitate f─âr─â a fi nevoie o interven┼úie chirurgical─â. Sunt foarte rare cazurile ├«n care o tumoare beningn─â se transform─â ├«ntr-una malign─â, adic─â canceroas─â. Din fericire, aceste tumori beninge dac─â sunt ┼úinute sub supraveghere imediat ce au fost depistate, ├«n decursul c├ótorva luni se pot mic┼čora, dac─â se observ─â efectul opus ┼či aceasta cre┼čte ├«n dimensiune, este necesar─â extragerea sa pe cale chirurgical─â, av├ónd un risc foarte mic de recidiv─â.

Nimeni nu poate garanta c─â o tumoare extirpat─â nu poate s─â apar─â ├«ntr-un alt loc sau c─â nu va mai recidiva niciodat─â. Este important ca periodic s─â mergi la medic ┼či s─â nu ignori semnalele transmise de corpul t─âu.