Aceste simptome anunţă problemele incipiente ale fierei!

1 2 jpg jpeg

Organismul uman este extrem de complex şi de greu de descifrat uneori. Astfel că un organ atât de mic cum este fierea, atunci când activitatea sa este dată peste cap poate perturba întregul organism.

Aceste modificări ce apar la nivelul ei se petrece de cele mai multe ori prin formarea de pietre biliare, iar o alimentaţie bogată în grăsimi, consumul exagerat de alcool contribuie din plin la perturbarea activităţii sale.

Cu cât este mai mare cantitatea de grăsimi în organism cu atât mai mari sunt şansele pentru a se forma cristale ce ulterior se pot transforma în pietre.

Când apar pietrele biliare?

2 jpg jpeg

De principiu femeile sunt mult mai expuse la apariţia pietrelor biliare deoarece ele se confrntă adesea cu probleme hormonale ce predispune la fluctuaţii de greutate, dar şi din cauza administrării diferitelor metode contraceptive.

Fluctuaţiile hormonilor sexuali pot declanşa adesea o creştere a producţiei de calculi biliari.

O afecţiune silenţioasă

De cele mai multe ori, odată apăruţi aceşti caliculi biliari nu dau simptome, motiv pentru care este considerată ca fiind o afecţiune silenţioasă.

Însă, de cealaltă parte sunt oamenii care au parte din plin de aceste simptome, cele mai dese fiind durerile abdominale care vin şi trec, de cele mai multe ori după mesele copioase şi grase. Şi asta deoarece vezica biliară se contractă ca răspuns la mâncare şi forţează piatra din interiorul ei, de aici apare senzaţia de durere şi disconfort abdominal.

Află care sunt remediile naturiste pentru bila leneşă AICI

Greaţa sau vărsăturile apar mai ales atunci când piatra se deplasează şi se blochează într-un canal în care sunt păstrate enzimele digestive, şi astfel apare inflamaţia zonei şi apariţa durerii însoţită de cele două simptome şi anume greaţă şi/sau vărsătură, în special după masă. Arsurile din piept, de la stomac sunt o consecinţă a refluxului gastric care adesea poate fi însoţit de crampe şi de asemenea te poţi confrunta cu prezenţa urinei şi a scaunului mult mai închise la culoare decât de obicei.

În cazul în care apare febra însoţită de frisoane şi de creşterea ritmului cardiac, fiind insoţite de durerea abdominală, nu ezita să mergi la medicul specialist deoarece acesta este semnul cel mai bun că debitul vezicii biliare este blocat complet şi riscul de infecţie este foarte ridicat.