6 trucuri pentru o viaţă lungă şi activă

1 2 jpg jpeg

Obiceiuri sănătoase de viaţă: un regim alimentar sănătos

Puţine lucuri sunt mai importante pentru menţinerea sănătăţii decât o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Un factor esenţial - include în regimul tău alimentar legume şi fructe bogate în antioxidanţi, cereale integrale şi carne slabă. În plus, evită pe cât posibil consumul de zahăr şi făină rafinată.

Obiceiuri sănătoase de viaţă: nu uita de micul dejun

În ceea ce priveşte micul dejun, importanţa lui este de necontestat. Studiile au demonstrat că cea mai importantă masă a zilei previne obezitatea şi diabetul. Un mic dejun sănătos activează metabolismul, îi furnizează energie pentru o mare parte din zi şi ameliorează digestia.

Obiceiuri sănătoase de viaţă: activitate fizică regulată

Practicarea regulată a unui sport este benefică atât pentru fizic, cât şi pentru starea pshică, fiind metoda optimă de menţinere a corpului în formă. Sportul ajută la întărirea forţelor de apărare ale corpului, în reducerea stresului şi previne apariţia bolilor de inimă şi a celor circulatorii, a diabetului, a obezităţii şi a osteoporozei.

O dată cu înaintarea în vârstă, capacitatea mentală are de beneficiat de pe urma practicării unui sport. Totodată, mişcarea regulată oferă o stare generală de bine.

Obiceiuri sănătoase de viaţă: somn odihnitor

Mai multe studii au arătat că persoanele care au un program haotic de somn sau pur şi simplu nu dorm suficient riscă să se îmbolnăvească de cancer, de afecţiuni cardiace, diabet sau obezitate.

Somnul este indispensabil vieţii şi reprezintă o conditţe de bază pentru dezvoltare, starea de bine şi de sănătate. În timpul somnului, metabolismul se reduce, lăsând loc mecanismelor de refacere să preia conducerea.

Obiceiuri sănătoase de viaţă: o igienă orală corectă

Specialiştii susţin că menţinerea unei bune igiene orale prelungeşte viaţa cu cel puţin 6 ani.

Obiceiuri sănătoase de viaţă: o minte activă

Musculatura, creierul şi memoria trebuie menţinute active pe întreg parcursul vieţii. Pentru a te menţine în formă din punct de vedere mental, antrenează-ţi memoria zilnic realizând diferite activităţi care să stimuleze curiozitatea.