6 semne timpurii care anunţă prezenţa cancerului la bărbaţi

1 2 jpg jpeg

Prezenţa sângelui în urină

Prezenţa sângelui în urină poate fi semnul unui cancer de rinichi, în timp ce o sângerare rectală poate indica un cancer de colon. Astfel, în astfel de situaţii este necesar un control medical amănunţit.

Prezen┼úa s├óngelui ├«n urin─â poate fi ┼či semnul unei alte probleme cu prostata, c├ót ┼či al unei infec┼úii urinare. Incontinen┼úa urinar─â, dar ┼či senza┼úia de arsur─â ├«n timpul urin─ârii, mai ales la persoanele care au peste 60 de ani pot fi semnul unui cancer de prostat─â.

Febra

Febra, ├«nso┼úit─â de frisoane, mai ales pe timpul nop┼úii, dar ┼či de o stare de oboseal─â, poate fi semnul unei leucemii. Mai pot aprea infec┼úii ├«n organism, care nu se vindec─â, ├«n ciuda tratamentului. De aceea, sunt necesare analize sangvine am─ânun┼úite.

Tuse persistent─â

O tuse care nu se vindec─â, care dureaz─â de mai bine de o lun─â ┼či care nu este ├«nso┼úit─â de alte simptome care indic─â prezen┼úa unei infec┼úii (febr─â, transpira┼úii, nas ├«nfundat) poate s─â fie un semnal de alarm─â, c─âci poate indica prezen┼úa unu cancer la pl─âm├óni.

Dac─â ai o tuse care persist─â, este bine s─â mergi la un control de specialitate.

Modific─âri la nivelul testiculelor

Cancerul de testicule poate fi semnalat de prezen┼úa unei umfl─âturi la nivelul scrotului, c├ót ┼či de apari┼úia unui nodul la unul sau la ambele testicule.

Astfel de simptome nu trebuie în niciun caz să fie ignorate, mai ales dacă în familie au existat cazuri de cancer testicular, ori de cancer de prostată.

Oboseala excesiv─â

Oboseala poate fi semnul a nenum─ârate afec┼úiuni,dar poate semnala ┼či prezen┼úa unor anumit tipuri de cancer. Oboseala ap─ârut─â ├«n urma unor activit─â┼úi zilnice obi┼čnuite (mersul de acas─â p├ón─â la serviciu sau urcatul sc─ârilor), care nu cedeaz─â dup─â ce te odihne┼čti suficient poate fi un semn al unei tumori. Acest simptom poate ap─ârea mai ales ├«n cazul cancerului de colon ori ├«n cel al leucemiei.

Pierderi în greutate

O pierdere brusc─â ├«n greutate, care nu are loc ├«n urma unei diete, poate semnala prezen┼úa unei infec┼úii, a unei afec┼úiuni cronice, dar ┼či a cancerului. De aceea, este indicat s─â mergi la un consult, pentru c─â medicul este cel mai ├«n m─âsur─â s─â pun─â un dagnostic corect.