6 secrete ale celor care se îmbolnăvesc rar

1 2 jpg jpeg

Te sfătuim să „furi” şi tu aceste secrete, împărtăşite de site-ul Drozthegoodlife.com, pentru a-ţi ajuta organismul să lupte împotriva intruşilor şi pentru a trece cu bine de sezonul răcelilor. Iată, aşadar, ce fac cei care se îmbolnăvesc rar sau foarte rar:

Au un program corect de somn O cercetare efectuată în august 2015 a ajuns la concluzia că persoanele care dorm mai puţin de şase ore pe noapte sunt de patru ori mai susceptibile să dezvolte o răceală decât persoanele care dorm cel puţin şapte ore pe noapte.

Există un motiv pentru care se întâmplă acest lucru. În timpul nopţii, corpul se repară singur şi îşi autoreglează nivelul hormonilor de stres, care, atunci când scapă de sub control, ne pot face mai susceptibili la infecţii.

Un regim bogat în alimente cu un conţinut mare de alimente bogate în antioxidanţi – cum ar fi cartofii dulci (beta-caroten), citricele şi ardeii (vitamina C), migdalele (vitamina E), strugurii roşii ) – reaprovizionează celulele care sunt deteriorate în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor.

Bacteriile bune pot stimula sistemul imunitar, aşa că ar trebui să iei în considerare un supliment de probiotice – adică bacterii bune – măcar în sezonul virozelor.

Încearcă o formulă care să conţină o cât mai multe familii de probiotice Dacă nu vrei să iei suplimente, ar trebui să consumi mai multe mâncăruri fermetate natural, precum varza murată sau murăturile de casă, fără oţet.